Syyskuun lopussa vihreät järjestöt ja koululaisryhmät olivat kokoontuneet eduskuntatalon eteen Greta Thunbergin innoittamana vaatimaan kansanedustajilta ilmastotekoja. Joukossa olivat myös vihreiden ministerit lukuisine avustajineen ja turvamiehineen huudattamassa sakkia, vaikka ovat itse vallassa. Kukaan kansanedustaja ei saanut vastata mielenosoittajien vaatimuksiin. Vihreät järjestöt eivät halunneet paljastaa koululaisille sitä tosiasiaa, että Vihreät ovat nyt vallassa. Vaatimuksia on helpompaa esittää jollekin mielikuvitusvastustajalle, kuin ilmastoministerille. Ilmastoministeri on sattumoisin vihreä kansanedustaja Krista Mikkonen.

Samaa illuusiota ylläpitää Helsingin yliopiston Vihreiden edustajistoryhmän puheenjohtaja Okko Karvonen. Karvonen vaatii pääministeri Rinnettä pysäyttämään ulkomaalaisten ”pakkopalautukset”. ”Vetoan Teihin, jotta Suomi keskeyttäisi pakkopalautukset vaaralliseksi luokiteltuihin maihin, kuten Afganistaniin. Te tunnette tämän epäkohdan Suomen Maahanmuuttoviraston toiminnassa. ” Karvonen nillittää Twitterissä. Kenellehän se viesti pitäisi välittää, eikö omalle Vihreälle ministerille? Yliopistossa opiskelevan Vihreiden edustajistoryhmän puheenjohtajan pitäisi olla selvillä siitä seikasta että puolueenne puheenjohtaja Maria Ohisalo on nykyinen sisäministeri.

Okkosen hätähuudot kaikuivat vihreiden ministereiden kuuroille korville.

Vihreillä on tällä hetkellä ulkoministeri, sisäministeri ja ilmastoministeri. Vihreille on helpompaa sitoa itsensä Koijärven puihin, kuin sitoa itsensä ministerin salkulla valtaan. Jos hallitus ei saa aikaan ilmastotekoja se on vihreiden ministerin vika. Jos maahanmuuttopolitiikassa on korjattavaa, se on sisäministerin heidän puolueensa puheenjohtajan vika. Eikö tuo olisi parempi suoraan ottaa puhelin kouraan ja soitella omalle ministerille, eikä luoda illuusiota siitä, että Vihreät ovat joku vallasta riippumaton kansalaisjärjestö. Vihreistä on tullut ruskea puolue, joka nuoleskelee hallituskumppaneita vain pysyäkseen vallassa.

1 kommentti

  1. Voisiko blogi-tekstien yhteyteen saada jakonapit? Olisi kätevää, jos tekstit voisi nappia painamalla jakaa omissa someissaan. Nyt pitää kopioida osoite ja liittää se, mikä ei sekään vaikeaa ole, mutta tämäkin pieni vaiva vähentänee blogitekstien jakoa ja sitä myöten näkyvyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *