Bidenille ennustettiin murskavoittoa, mutta tilanne näyttää kääntyvän Trumpin hyödyksi. Lopullista tilannetta ei toki vielä tiedetä keskiviikkona, mutta Biden on takamatkalla useissa vaa’ankieliosavaltiossa. Tuloslaskennan edetessä on selkeästi havaittu, että vähemmistöjen samaistumista demokraattien viestiin on selkeästi liioiteltu. Valtamedia on leimannut Trumpista kaikkien aikojen rasistia, ja tietysti hänen kielenkäyttönsä on antanut siihen perusteita. Karkottaako kova kieli etnisiä vähemmistöjä? Nyt näyttää siltä, että päinvastoin. Trump on pärjännyt paremmin kaikissa muissa ryhmissä paitsi valkoisten miesten äänestäjien kanssa verrattuna neljä vuotta sitten pidettyihin vaaleihin.

Trumpin suosio eri ryhmien keskuudessa vaaleissa 2016 ja 2020.

Trump on voittamassa puolelleen enemmän etnisiä vähemmistöjä, kuten latinoja, mustia ja ex-kuubalaisia kuin viime kerralla. Ehkä latinoja ei ole puhutellut demokraattien viestit sosialismista. Esimerkiksi Floridassa Miami-Dade on 70 prosenttia latinalaisamerikkalainen. Trump pärjäsi siellä paremmin ei-valkoisten äänestäjien kanssa kuin neljä vuotta sitten.

Monet ajattelevat, että vähemmistöt pitävät yhtä. Jos kuulut mustien vähemmistöön, niin puolustat myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja päinvastoin. Tutkimuksissa on havaittu, että vähemmistöillä on usein antipatiaa toisia vähemmistöryhmiä vastaan. Jos Trumpin retoriikan koetaan kohdistuvan tiettyä vähemmistöryhmää vastaan niin silloin joku toinen vähemmistöryhmä kokee, että retoriikka kohdistuu sellaiseen vähemmistöön, josta he eivät itsekään pidä.

Antisemitismi on huomattavasti yleisempää mustien ja latinoiden keskuudessa kuin valkoisten keskuudessa. Monet mustat- ja latinokristityt suhtautuvat epäluuloisesti muslimeihin. Samoin tekevät hindut. FBI: n tilastojen mukaan noin kolmasosa kaikista viharikoksista näyttää olevan rodullisten ja etnisten vähemmistöjen tekemiä.

Monille latinoille Trumpin viesti taloudellisista mahdollisuuksista ja perinteisistä perhearvoista on paljon vetävämpi kuin demokraattien muistutus sosialismista. Monet latinot ovat katolisina keskimäärin uskonnollisempia ja arvokysymykset ovat heille tärkeitä.

KUVA: Trump puhuu latinoille Washingtonissa 4.3.2020

3 kommenttia

  1. Vaalivilppi oli ennakoitu. Sen annettiin tapahtua samalla todisteet keräten. Soppa jatkunee ainakin pari kuukautta korkeimmassa oikeudessa. Pidätykset ovat alkaneet. Valtamedia ja oikeiston sensuroinut Sosiaalinen Media ml. hakukoneet ovat täydessä paniikissa. A Jones ei ole luotettava lähde, mutta tämä haastattelu on linjassa muiden vapaan median lähteiden kanssa:
    https://www.bitchute.com/video/QYuZQluMx8ME/

  2. Thanks! I will try to please you with interesting content. Shirley Brucie Mercorr

  3. Great site! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also. Loralie Johann Gunas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *