Vuoden 1970 eduskuntavaalien Veikko Vennamon kuuluisasta sloganista on tullut uutta todellisuutta. Eilen Helsingin yliopiston Unicafe kielsi naudanlihan tarjoilun. Kauaa ei mene, kun maito kielletään. Siitä keskustellaan jo Helsingin valtuustossa. Varsin ironista se on Helsingissä, joka saa kyseenalaista kunniaa Suomen suurimpana kivihiilen tupruttajana koko maassa. Maatalouden syyllistäminen ja tuotteiden kieltäminen johtaa siihen, että suomalainen erittäin ekologinen lihan ja maidon yhdistelmätuotanto ajetaan alas. Tämä on suuri vahinko kotimaisuudelle, eikä se auta yhtään taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Atrian mukaan 80 prosenttia nautakarjasta on lypsylehmiä, ja suurin osa suomalaisesta naudanlihasta syntyy maidontuotannon sivutuotteena. Luonnonvarakeskus Luke on tutkinut suomalaisen naudan hiilijalanjälkeä ja pitää sitä erittäin pienenä verrattuna muiden maiden lihantuotantoon. Kasvismaidon hiilijalanjälki ei ole oikeata maitoa pienempi.

Suomalainen lihantuotanto on todella ekologinen tapa saada viljelysmaata sekä hiilinieluiksi että ravintokäyttöön. Nurmipelto on viljapeltoa ekologisempi. Lehmä muuntaa nurmea maidoksi ja lihaksi, mikä ei onnistu ihmiseltä. Lehmä tuottaa lantaa, josta saadaan biokaasua. Lehmän metaaniröytäily on lähestulkoon ainoa ongelma, siihenkin keksitään vielä ratkaisu.

Juustoportti kertoi jo, että sen vapaan lehmän maito on hiilineutraalia. Tämä on tieteellisesti tarkistettu. Luke on laskenut Juustoportin koko tuotantoketjun hiilijalanjäljen rehukasvien viljelystä valmiiseen tuotteeseen asti.

Teollisuuden rakennemurros on jo tapahtunut. Tuotanto on siirtynyt sinne missä tuotteet halvalla ja mahdollisimman saastuttavasti tuotetaan. Sama rakennemuutos on iskemässä nyt myös maatalouteen. Ruuantuotanto ajetaan systemaattisesti sinne missä se on paljon Suomea epäekologisempaa. Kotimaisen lähiruuan tilalle roudataan maan ääristä kaikkia korviketuotteita, soijaa ja kaurakermoja. Siinä ilmasto kärsii ja kotimaisuus kärsii.

Talonpojan tappolinjalla voi olla myös ideologinen ulottuvuus. Monesta maatalon pirtistä sammuvat valot. Ay-liikkeen vuokratalot mm. Kojamo odottaa kieli pitkällä, kun saa uudet asukkaansa asumistuen piiriin kasvukeskuksiin. Kun tyhjennetään maaseutu suuriin asutuskeskuksiin niin pakkosiirtolaiset tai heidän lapsensa äänestävät kaikella todennäköisyydellä enemmän vihreitä ja demareita.

3 kommenttia

 1. Mistä haetaan korvauksia ILMU-harhan levittäjien aiheuttamista tulonmenetyksestä, lasten henkisistä kärsimyksistä, traumoista sekä hukkaan menneistä veromiljardeista?

  Miten ILMU selittää kauden, jona ILMAN CO2 JATKUVASTI NOUSI VAIKKA ILMA KOKO AJAN KYLMENI? Kausi kesti 800 VUOTTA!

  ref: BBC-tiededokumentti “Climate Swindle” näyttää ko. käyrän mutta ei käsittele/huomannut havaintoani.

  ILMAN LÄMPÖKÄYRÄ NOUDATTAA VIIVEETTÄ AURINGON AKTIIVISUUDEN KÄYRÄN VAIHTELUJA.

  ILMAN CO2 KÄYRÄ REAGOI ILMAN LÄMPÖTILAN KÄYRÄN MUUTOKSIIN VASTA VIIVEELLÄ 800 VUOTTA MYÖHEMMIN. ELI CO2 ON SEURAUS EIKÄ SYY ILMAN LÄMPENEMISELLE!
  Ilman CO2 vaihtelut tulevat ilmeisesti valtamerten hitaista lämpövaihteluista. Lämpenevä merivesi vapauttaa CO2 ilmaan ja viilenevä merivesi sitoo ilmasta CO2 meriveteen.
  ref: sama

  Käyrän alkuvuoden valinnalla voidaan “todistaa” haluttu trendi:
  https://youtu.be/8455KEDitpU?t=32

 2. Puolassa kylvetään peltoja vielä käsin jyviä heitellen.
  Kuukausi sitten tuli Puolan läpi ajellessa tämäkin nähtyä.
  Suomessa 1000hehtaarin tiloillakin näyttää olevan tuskaa kannattavuuden ja jaksamisen kanssa.
  Puola on suurimpia EU:n rahan saajia joka rintamalla.
  Mm. teollisuuden tuotantoa siirtyy kiihtyvällä tahdilla vaikkapa Suomesta Puolaan. Suomi rahoittaa omilla rahoillaan oman taloudellisen inkvisitionsa.
  Puola lisää hiilivoimaloitaan kaikessa rauhassa että taloudellinen nousu on taattu ja energia riittää. Kukaan Puolassa jauha mistään lihansyönnin rajoittamisesta yhtään mitään.
  Maanviljelyn peruselementti on karja ja karjanlanta. Näin on ollut tuhansia vuosia.
  Kauan ennen vasemmistolaista Yliopistoahjoamme.

  Ihan vain esimerkkinä miten eletään kaksilla säännöillä toisten voitoksi ja toisten häviöksi.
  No onneksi omatoiminen ajattelu ei ole koskaan ollut suomalaisen kansan ominaisuus.

 3. Tämä joutavanpäiväinen hiilinieluttelu ja hiilijalanjälki jutut heittäkää hevonkuuseen. Se on täyttä “sitä itseään”.

  Tämä koko maailman mediaa hallitseva “uutisointi ” ja “keskustelu” pakkosyöttö on täysin irtautunut normaalista arkitodellisuudesta :

  Poliitikot ja laajat ihmismassat on täysin kaapattu elämään ja tekemään tällä manipulaatiosumutuksella suuriakin ratkaisuja ja valintoja joitka perustuvat täysin valheellisiin ja epärealistisiin illuusioihin!

  Ja näistä harharetkistä tullaan maksamaan vielä kova hinta .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *