Vuonna 2007 SAKO:n tarkkuuskivääri TRG sai kyseenalaista julkisuutta Ukrainassa. Salamurhaajat ampuivat liikemies Maksim Kurotshkin ja haavoivat kahta muuta henkilöä. Ampujia ei koskaan saatu kiinni, mutta maine tarkkana aseena sai kansainvälistä julkisuutta. Ase oli valmistettu Riihimäellä. Kansainvälisissä harjoituksissa mm. brittiläiset tarkka-ampujat ovat pitäneet TRG- kivääriä erittäin tarkkana. Samana vuonna 2007 Turkin tiedotusvälineet kertoivat, että Turkin armeija on ostanut 350 kappaletta suomalaisia Sako TRG-42-tyyppisiä tarkkuuskiväärejä. Siitä miten ja mistä valtio on kiväärit hankkinut on epäselvyyttä.

Yle on uutisoinut, että Kurdien riveissä taistelee suomalaisia. Suomalaisesta naistaistelija Avestasta tehtiin juttu maaliskuussa 2019. Myös iltasanomat kertoi, että suomalaiset “Bagok ja Ariel” taistelevat kurdien YPG-joukoissa. He kertovat elämästään vierastaistelijoina ranskalaisdokumentissa Raqqan pelastajat. Näin voi olla mahdollista että suomalaisia kurditaistelijoita jahdataan suomalaisilla TRG-kivääreillä.

Kurdien ja suomalaistaistelijoiden mahdollisuudet Turkin modernia armeijaa vastaan ovat varsin heikot. Turkki käyttää aseisiin 20 miljardia dollaria vuodessa. Turkki oli asekauppaa seuraavan SaferGlobe-järjestön mukaan 2017 Suomen aseviennin neljänneksi suorin kohdemaa. Asekaupan arvo oli yli 13,5 miljoonaa euroa.

Twitterissä turkkilaiset naureskelivat TRG-aseiden kanssa Suomen asettamalle aseidenvientikiellolle.

Kuvassa italialaiset harjoittelevat TRG-kivääreillä vuonna 2012, kersantti Richard Blumenstein, wikipedia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *