Presidentti Niinistö vieraili Valkoisessa talossa presidentti Donald Trumpin vieraana. Yhteisen lehdistötilaisuuden alussa Trump osoitti Niinistölle ja Suomen kansalle osanottonsa Kuopiossa 1.10. tapahtuneiden puukotusten johdosta. Trump sanoi yhdysvaltaisten rukoilevan omaisten puolesta. Niinistö kiitti Trumpia osanotoista ja lupasi viedä osanotot suomalaisille.

Trump korosti Yhdysvaltoja ja Suomea yhdistäviä tekijöitä, yksilönvapautta, demokratiaa ja lain kirjaimen kunnioitusta. Vaikka Suomi ei kuulukaan Natoon, Trump kiitteli Niinistöä Suomen puolustusyhteistyöstä Naton ja Yhdysvaltojen kanssa. Trump sivusi puheessaan myös 5G -teknologiaa ja Suomen osuutta siinä sekä kehui Nokiaa. Trump myös mainitsi Nokian renkaat ja uuden tehtaan Tennesseessä sekä kannusti suomalaisia yrityksiä investoimaan rohkeasti Yhdysvaltoihin. Trumpin mukaan yrityksillä on hyvä olla Yhdysvalloissa, säännöksiä vähennetään ja yritysveroja lasketaan. Myös mahdolliset hävittäjähankinnat nousivat esiin.

Niinistö aloitti kehumalla Yhdysvaltain demokratiaa ja kiitteli vieraanvaraisesta vastaanotosta ja hyvistä keskusteluista presidentin kanssa. Niinistö myös painotti, että kylmän sodan tilanne ei saa enää ikinä toistua ja siksi kansainvälistä yhteistyötä on jatkettava ja siihen entisestään panostettava. Kaikista eleistä ja puheista välittyi, kuinka hyvät välit mailla ja maiden presidenteillä on sekä kuinka vahvaa heidän välisensä kunnioitus on.

Myös Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bob Pence teki yllätysvierailun lehdistötilaisuudessa. Pence kertoi, kuinka vanhat Amerikan alkuperäisasukkaiden ruumiit ja tavarat, jotka vuonna 1895 tuotiin Yhdysvalloista Suomeen, ollaan palauttamassa alkuperäisille paikoilleen.

Trump joutui lehdistötilaisuuden lopussa toimittajien tulituksen kohteeksi viimepäivien kohuista, mutta yritti toistuvasti ohjata kysymyksiä Niinistölle. Niinistö ei vaivaantunut lehdistötilaisuuden kiivaasta tunnelmasta, vaan edusti hienosti ja hänen käytöksensä nousi monen twiitin aiheeksi kansainvälisesti.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

2 kommenttia

 1. Hi,

  We’re wondering if you’ve considered taking the written content from konservatiivi.fi and converting it into videos to promote on Youtube? It’s another method of generating traffic.

  There’s a 14 day free trial available to you at the following link: https://www.vidnami.com/c/David63-vn-freetrial

  Regards,
  Guadalupe

 2. Hi,

  We’re just stopping by to offer you our free guide titled, “100 Backlinks in 30 Days”.

  By building your first 100 links, you’ll not only drastically increase your site’s authority – you’ll prime it to rank for tons of keywords.

  Please take a look here: https://backlinks100.com

  This is a one-off contact, so we won’t bother you again.

  Kind Regards,
  Bella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *