Hallituksen hankkeiden rahoitus on pahasti auki. Perhevapaauudistus ei muuta merkittävästi nykytilaa, jossa äiti voi olla korkeimmilla perhevapailla sen vajaan 10 kk ja isä 1,5 kuukautta. Isän kotonaoloaika pitenee 6,6 kuukauteen. Joten yhteensä tämä mahdollistaa lasten hoitamisen korkeammalla tuella yhteensä vuoden ja neljä kuukautta kotona. Tämä maksaa yhteensä noin 100 miljoonaa euroa. Toinen merkittävä uutinen on se, että hoitajamitoitusta parannetaan 0,7:ään, mutta siihen rahat etsitään STM:n sisältä. Uskoon kentahtoo onko jossain STM:n nurkissa pyörimässä satoja miljoonia ylimääräistä rahaa.

Samaan aikaan Sanna Marin sanoi, että työllisyystoimet saavat odottaa kevään yli, koska ei haluta häiritä työmarkkinaneuvotteluita. Tämä antaa SAK:lle täyden veto-oikeuden kaikkiin hallituksen päätöksiin, jos jo ennalta tehdään päätös, että neuvotteluiden aikana työmarkkinoita koskeva lainsäädäntötyö on jäädytetty.

Perhevapaauudistuksen rahoitus on mitoitettu hallitusohjelmassa 25 miljoonaan euroon. Se maksaa 100 miljoonaa. 75 miljoonaa näin ollen kerätään sekä työnantajilta että työntekijöiltä. Eli palkan sivukulut nousevat. Tasa-arvoa siis edistetään vähentämällä yrityksien mahdollisuuksia työllistää ja lisätään palkansaajien verotaakkaa. Näin ollen tämä vihervasemmiston hehkuttama uudistus maksetaan ottamalla lisää velkaa valtiolle, vähentämällä palkansaajien tuloja ja lisäämällä yrittäjien maksurasitetta. Se lienee Sanna Marinin taloudellisen ajattelun konsepti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *