Näin päätti tämän dramaattisen päivän Antti Rinne. SDP:n istuva puheenjohtaja ja Suomen horjuva pääministeri. SDP:n lisäksi enää hallituspuolue RKP:lla on täysi luottamus Rinteen kykyyn johtaa maata. Anna-Maja Henrikson antaisi hänelle uuden mahdollisuuden. Voi kysyä mitä uutta Rinne on jo luvannut Anna-Majalle? Keskusta ja Vihreät eivät näyttäneet saavan tarpeeksi uutta ja ovat valmiita arvioimaan Antti Rinteen asemaa.

Antin voisi sanoa irronneen jo todellisuudesta ja elävän omassa punaisessa kuplassaan kuten tässä SDP:n mainoskuvassa. Kuplassa eläminen voi johtua muutamasta seikasta. Kuplautumista tukee Vasemmistoliiton kansanedustajan Piia Lohikoskein väitteet siitä, että kyse on vain “kaupallisen median” ajojahdista ja työnantajaliiton lehtien kostotoimenpiteestä. Lohikoski päättelee, ettei mediatalot saaneet heikompia työehtosopimuksia läpi niin ovat valmiita kaatamaan pääministerin.

Vasemmistolaiset selittävät itselleen, että kyse on salaliitosta, jossa pienipalkkaisia postimiehiä puolustava Rinne on mediatalojen rahamiesten uhri. Huonompaa väitettä ei ole pitkään aikaan keksitty. Edes edellinen pääministeri Juha Sipilä ei syyllistynyt sellaiseen, vaikka hänen ryöpytyksensä oli moninkertainen.

Rinteen menoa katsellessa täytyy havaita, että hänestä löytyy toisaalta surkuhupaisaa kompastelua, mutta toisaalta kunnioitettavaa lujuutta. Rinne on äärimmäisen heikko asettamaan sanansa niin ettei jäisi niistä kiinni, mutta erittäin taitava pelaamaan itselleen luottamuksen oman puoluehallituksen keskuudessa. Vaikka lopputulemana ajettaisiin bussilla seinään. Tuskin SDP:n kansanedustajatkaan haluaisivat uusiin vaaleihin. Mysteeri ei ole Haaviston operaatio Syyriassa, vaan Antti Rinteen pysyminen SDP:n puoluehallituksen suosiossa kaikesta huolimatta. Miksi hän onnistuu siinä?

Se voi johtua siitä, että kukaan ei halua olla omiensa joukossa Brutus, koska Brutus pistetään hengiltä seuraavaksi. Tämä voi myös indikoida sitä, että monet potentiaaliset pääministerinä itseään pitävät janoavat Rinteen paikkaa eivätkä siksi lähde horjuttamaan istuvan pääministerin tuolia. Keskustan odotetaan tekevän likaisen työn. Syntipukki Rinteen kaatamiselle saadaan oman porukan ulkopuolelta. Tämä tapahtunee huomenna. On parempi vielä tänään kannustaa puheenjohtajaa. Yksi päivä ei muuta mitään. Huomenna Antti viedään teuraaksi.

2 kommenttia

  1. “Ruokapöytä” on katettu.

  2. Loputkin ilmastoharhauttajat ansaitsevat kenkää tehtävistään ja taloudellisen korvausvastuun aiheuttamistaan tulonmenetyksistä, tuhlatuista veroista ja lasten henkisestä ahdistuksesta. Pelkkä Pinokkio palkinto ei riitä. Miten tulkitsette seuraavan lauseen, joka löytyy yhdeksi maaksi Yhdistyneiden Kansakuntien ilmasto-agendasta liittyen ilmastomalliin? “In order to improve end users acceptance, model results must be TAILORED to their needs”. Minusta se sanoo, että ilmastoennusteen tulokset pitää RÄÄTÄLÖIDÄ kohdeyleisön mukaan hyväksynnän lisäämiseksi???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *