Tänään tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi lähettämänsä kirjeen pääministerille. Presidentti on tyytymätön hallituksen tapaan johtaa kriisiä. Niinistö moittii hallitusta suorasanaisesti: ” Kovat päätökset eivät kuitenkaan yksin riitä, on johdettava myös operatiivisesti ja huolehdittava, että kokonaistilanne on vähintään tiedossa, mieluiten hallittavissa. Toteamus, että viranomaiset virkavastuulla hoitavat päätösten tavoitteet toteen, ei riitä. Operatiivinen puoli vaatii ennakkotyötä, jotta jo päätöstä tehtäessä tiedetään mihin käytännön toimiin koneisto ryhtyy. Toistan moneen kertaan esitetyn ajatuksen operatiivisen ”nyrkin” käyttämisestä. ”

Aika kovaa kieltä presidentiltä, joka ei vastaa sisäasioista, mutta kylläkin Suomen turvallisuudesta. Hallituksen operatiivinen puoli on siis sekaisin. Niinistö myös suoranaisesti syyttää hallitusta viranomaisten taakse menemisestä ja operatiivisen homman leväperäisestä hoitamisesta päätöksenteon jälkeen. Presidentin viesti on selvä. Se että hommia hoidetaan “virkavastuulla” ei riitä vaan hommia pitää johtaa. Tilanne ei siis ole hallittavissa. Tuskin tuollaista kieltä käytettäisiin, mikäli kyse olisi pikkuvioista. Vakavaa puhetta hallitukselle, joka toistelee jokaisessa tiedotustilaisuudessa, miten hyvin asiat ovat.

Kun valmiuslakia säädettiin ja rajoja suljettiin niin Niinistöllä oli aivan keskeinen rooli sen aikaansaamisessa. Presidentti on patisteli hallitusta etenemään nopeammin valmiuslain käyttöönoton kanssa ja tekemään rankkoja toimenpiteitä, joita julkisuudessa olleiden tietojen mukaan erityisesti hallituksen vasenlaita vastusti pääministeri mukaan luettuna.

Nyt hänen viestinsä on, että nämä päätökset eivät riitä, vaan tilannetta on johdettava. Suomeen on tullut ulkomailta tuhansia suomalaisia virukset mukanaan eikä kukaan ole heitä ollut ottamassa vastassa. HUS:n ulkomailta tulleet sairaanhoitajat on käsketty suoraan töihin ilman karanteenia, vaikka ulkomailla lomaillut kirurgi oli saanut koronan ja altistanut tartuntavaaraan 15 lääkäriä ja 13 hoitajaa. A-studio toisensa jälkeen pyrkii siirtämään vastuuta ministeriöltä toiselle ja jo lentokentän johtoakin syytetään. Monenlaista sähläystä eikä kukaan ole ottanut vastuusta.

Toivottavasti hallitus nyt ryhtyy toimiin ja saa operatiivisen johdon kuntoon ja tilannekuvan ajantasalle. Pääministerin pitää sisäistää että joukkoja pitää johtaa edestä eikä virkamiesten selän takaa kurkkimalla. Virkamiehet kyllä tekee kun joku heille sanoo mitä pitää tehdä ja saada aikaan.

3 kommenttia

 1. Miksi tämä on niin vaikeaa huulipunahallitukselle sisäistää. Niinistön ja Mariinin ikäero on 40 vuotta. Hallitus ei ole käynyt maanpuolustuskurssia. Eikä karttaharjoituksia. Kansa katsoo esiintymistä ja se on sujuvaa ja puhe hyvin artikuloivaa. Mutta tämä ei ole maan johtamista ja virkamiehet eivät pystynilman ohjeita. Ja niin valuu satoja tartuttajia maahan, suojavarusteista tulee vääriä ohjeita. Kiina ja et Korea ja Singapore jotka ovat hyvin tästä selvinneet sanovat että meillä on väärät ohjeet suojavarusteista. Ja että niitä pitää käyttää. Testaaminen sattumanvaraista ja hölmöä. Poliisin strategiaa paljastetaan hallituksessa. Tässä joitain esim tyttöseitsikon hölmöilyistä jotka maksavat ihmishenkiä. Tähän kyllästyi Niinistö mutta sai rukkaset niin hallitukselta kuin media Auviselta.

 2. a) Meillä ei ole korona kriisiä. Flunssaa lievempi, mutta helpommin tarttuva tauti ei ole “kriisimpi” kuin edellisvuosina. Aİnut kriisi on karanteeneilla ja mediaharhautuksella luotu talouskriisi, jossa yritykset ajetaan konkkaan ja kohti globaalia kommunismin NWO diktatuuria. Petturit odottavat sitten palkkiota, mutta heidät työnnetään tarpeettomina alaluokkaan, kun ovat tehneet diktatuurin valmistelussa osuutensa. Saatananpalvojien lupaama palkkio tulossa :D?
  b) Halpa, testissä 1000 ensimmäistä koronapotilasta parantanut, 60 vuotta vanha turvalliseksi todettu malarialääke hydroxychloroquine ja z-pak yhdistelmä ei kelpaa Suomessa. Kelpaa Etelä-Koreassa. Herää kysymys miksi?
  c) Rokotevaltauskontomme perustuu pelkkään vakavien kroonisten sivuvaikutussairauksien (halvaus, autismi, ADHD, Alzheimer, Allergiat,..) sensurointiin. Esim: rokotuksen “saaneita” lapsia kuoli 6 x enemmän kuin rokottamattomia – sensuroitu tieto, mutta he eivät kuolleet rokotteella tähdättyyn sairauteen (rokotus toimi hyvin – julkaistu, mutta lasten vastustuskyky muille sairauksille romahti nostaen kuolemat kokonaisuutena 6 kertaiseksi – unohtui mainita julkaisussa). Muistellaanpa 1 minuutin tiivistelmäklipillä, että HIV levitettiin rokotteen mukana
  https://youtu.be/raqq9O7Penc

 3. Ironiaa tai ei, mutta itseasiassa olemme hyvin lähellä vihreiden ja vasemmiston utopiaa… Yksityisautoilu minimissään, ihmiset etätöissä, tietullien esiaste Uudenmaan rajalla, “turha” kulutus poistettu, lentomatkailua ei ole enää jne…
  Huomioitavaa on että, taloudelle ja hyvinvoinnille tämä vihervasemmistolainen utopia on tuhoisaa. Voisiko tästä vetää joitakin johtopäätelmiä ko. utopian soveltuvuudesta reaalimaailmaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *