Newsweekin mukaan ukrainalaisen lentoyhtiön Boeing 737–800 koneen onnettomuus on saattanut johtua iranilaisesta ilmatorjunnasta. Matkustajakoneen tuhossa kuoli 176 ihmistä. Onnettomuuspaikalta alkoi levitä kuvia ilmatorjuntaohjuksen palasista. Ne olivat peräisin Tor M-1 -ohjuksesta. Ukrainan turvallisuusneuvoston pääsihteeri Oleksiy Danylov totesi torstaina julkilausumassaan, että yhteydet Tor M-1 -järjestelmään olivat mahdollisia syitä koneen tuhoutumiseen. Erään teorian mukaan ilmatorjunta on ilmeisesti luullut konetta yhdysvaltalaiseksi ilma-alukseksi. Tor-ilmantorjuntajärjestelmä on lyhyen ja keskimatkan torjuntajärjestelmä joka on valmistettu Venäjällä.

Iran saa niskaansa muutakin kuin sympatiaa, mikäli ohjus todennetaan lentokoneen tuhoutumisen syyksi. Tämä voisi selittää osaltaan sen minkä vuoksi Trump käyttäytyi varsin maltillisesti keskiviikon tiedotustilaisuudessa ja sen miksi Iran ei suostu luovuttamaan mustia laatikoita yhdysvaltalaiselle lentoyhtiölle.

2 kommenttia

  1. Iran myönsi mokansa. Kukaan Iranissa ei taida kyetä valvomaan noita sotilaita. Joku päätti ampua…
    Miksei Iran kykene valvomaan noita?

  2. No newsweek ja time ovat näennäiskilpailevia globalistisen valemedian äänitorvia, joiden omistus ketjuttuu samalle suvulle, kuten Reuters ja AP, jotka molemmat manipuloivat kasaan käytännöllisesti saman, lähes 100% länsimedian saamasta uutisvirrasta, globaalia eliitin maailmanhallitusta ja alaluokan kommunismia ajavan uutisvirran. Tämä ohjusjuttu lienee silti tosi uutinen seassa. Ilmeisesti Obaman USA:n veronmaksajille kuuluvista varoista vohkimat 150 miljardia USD lahjana Iranin johtajien taskuihin sekä ohjuksiin eivät riittäneet ohjusten vahinkokäyttöä ehkäisevään tekniikkaan(?).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *