Jo pidemmän ajan, mutta etenkin viime aikoina kristillisiä arvoja on alettu ajamaan alas Suomessa. Milloin kielletään joulujuhlien pitäminen kirkossa, milloin poliisi aloittaa esitutkinnan Raamatun -lainauksesta, milloin valtionsyyttäjä alkaa tutkimaan 15 vuotta vanhaa kirjoitusta ja milloin todetaan, että “Raamattu-siteeraus voi olla rikos”. Esimerkkejä olisi ihan viime viikoilta ja viime kuukausilta valitettavan paljon.

Mihin tämä kaikki johtaa? Siihenkö, kuten Järvenpäässä, minne rakennetaan kristillisiä arvoja noudattava kristillinen asuinyhteisö. Hanketta järjestelleen Laiho ry:n mukaan “arkielämä kunnioittaa kristillisiä ja hengellisiä arvoja asukkaiden tarpeiden, voimavarojen ja toiveiden mukaan. ” Ensimmäisen korttelin on määrä valmistua syksyllä 2020. Hankkeen vetäjien mukaan kristillinen asuinalue on nimenomaan ihmisten tarpeesta lähtöisin. Sillä etsitään sitä, mikä on yhteistä. Ei sitä, mikä erottaa. Hankkeen vetäjien mukaan “lähimmäisenrakkaus on sellainen, jonka tänne muuttavat varmasti jakavat”.

Nimenomaan lähimmäisenrakkautta me kaikki tarvitsemme. Siitä lähtee myös kristilliset arvot, joiden tulee näkyä yhteiskunnassamme myös jatkossa. On kaikkien kristittyjen yhteinen tehtävä taistella oikeiden arvojen puolesta ja että kristillisyys säilyy myös tuleville sukupolville.

Koko yhteiskuntamme kannalta paras ratkaisu tuskin olisi, että kaikki esim. kristilliset arvot omaavat joutuisivat eriytymään omille asuinalueilleen. Mutta niin kauan kun yhteiskuntamme ilmapiiri on tämä, kristillisillä asuinyhteisöillä on oma tärkeä paikkansa. Kuten on myös kristillisillä päiväkodeilla ja kouluilla. Valitettavasti niiden määrien lisääminen ei ole vain halukkuudesta tai aktiivisuudesta kiinni, jos valtio ei anna kouluille perusoperuslupaa. Lappeenrannassa kristillinen koulu on jo monta kertaa hakenut valtioneuvostolta perusopetuslupaa sitä kuitenkaan saamatta. Siten koulu ei saa mitään valtion rahoitusta. Lappeenrannan osalta valtioneuvosto teki viimeisimmän kieltävän päätöksen tänä vuonna siitäkin huolimatta, että hakemus oli saanut puoltavan lausunnon Lappeenrannan kaupungilta.

Mm. Uskonnottomat Suomessa ry tekee erilaisia kanteluita, millä he haluavat ajaa alas kristillisiä arvoja ja siten myös suomalaista kulttuuriperimää alas maassamme. Emmehän me kristityt alistu tähän vaan taistelemme yhdessä arvojemme puolesta! Tehdään se yhdessä vaikuttamalla eduskunnassa, kunnanvaltuustoissa, kuntien opetus- ja sivistyslautakunnissa, koulujen johtokunnissa ja vanhempainyhdistyksissä, kansalaisaloitteilla ja adresseilla sekä vaikkapa mielenosoituksilla.

Mielensä pahoittamisesta ei voi tulla sananvapauden mittaria. Mielipide-eroja ei tule ratkaista siten, että aletaan ratkoa niitä rikosilmoituksilla. Uskonnonvapaus taataan niin Suomen perustuslaissa kuin YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa ja Euroopan unionin perusoikeuskirjassa. Suomessa ei ole tarvinnut pelätä oman uskon näyttämistä. Jatkossakin tulee olla vapaus uskoa tai olla uskomatta sekä harjoittaa omaa uskontoaan.


4 kommenttia

  1. Hieno ja Arvokas kannanotto! Kiitos!

  2. Hieno kirjoitus! Aivan samaa olen koko viikon ajatellut, ja siitä yhden räväkän päivityksen omalle fb-seinällenikin kirjoitin. JOS kristityt joutuvat niin ahtaalle, ettei perheiden uskoa ja perinteitä kouluissa enää kunnioiteta, ehdotti joku, että pitää sitten perustaa kristillisiä kouluja. Mutta kuten Mikko osoitit, se ei aina sekään onnistu, vaan ne pitäisi perustaa yksityisillä varoilla. Yksi yhdistys, jonka haluan Mikon listaan lisätä, on Aito avioliitto -yhdistys, joka juuri nimensä mukaan haluaa toimia miehen ja naisen avioliiton ja lapsen perusoikeuksien puolustajana vielä tänäkin aikana, kun ns. tasa-arvoinen avioliittolaki jo on voimassa. Me aitoavioliittolaiset emme anna periksi! Älkää te muutkaan suomalaiset!

  3. Heteropari omilla lapsilla on ollut hiusristikossa jo pitkään USA:n vasemmistossa. Abortteihin suorastaan yllyttävät “hyväntekeväisyysjärjestöt” kuten Planned Parenthood ovat narahtaneet tiiviistä yhteistyöstä klinikoiden kanssa, jotka myyvät mm. vielä äsken sykkineitä vauvan sydämiä elinkaupassa eteenpäin ja mm. vauvan irtopäitä “tutkimukseeen” isosta rahasta epäonnistuneen äitikandin tietämättä. Aborttilääkäreitäkin salakuvatulla videolla sanoen attä pitää usein vilkaista ympärilleen aborttia tehdessä, kun syntyvän terveen vauvan tappamiselle on joitain laillisia rajoitteita jopa silmämunia myöten korruptoituneessa New Yorkin “terveydenhuollossa”. Putinkin puolustaa voimakkaammin perinteistä kotia/perhettä, uskontoa (ortodoksinen) ja isänmaata (mailla omat rajat ja maat saa olla kulttuuriltaan erilaisia – pitääkin olla) kuin kotimaamme elämänvastaisen globalistisen diktatuurin YK-agendojen 2030 ja 21 ajajat maailman pelastajan valepuvussaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *