Suomessa käytävää ilmastokeskustelua on dominoinut vihervasemmiston syöttämä ilmastoideologia, mikä ei perustu toimenpiteidensä osalta minkäänlaiseen realismiin.

Jaakko Ihamuotilalta kysyttiin Helsingin Sanomien haastatellussa, että mikä Suomen roolin tulisi olla ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa? – ”Mielestäni Suomen vaikutus kokonaisuuteen on varsin pieni. Suomi on ottanut esimerkin näyttäjän roolin, ja se sopii meille oikein hyvin. Ei pidä kuitenkaan tehdä sellaisia ratkaisuja, jotka heikentävät kilpailukykyämme.”

Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju perää haastattelussaan ”aktiivista kuluttamista” eli hän kannustaa kuluttajia ostamaan tuotteita ja palveluja sellaisilta yrityksiltä, jotka kulkevat eturintamassa ilmastokriisin ratkaisemisessa.  ”Haluan nostaa ihmisen ja aktiivisen kuluttamisen tärkeään rooliin, jotta teknologisella kehityksellä on mahdollisuuksia. Kun näitä tuotteita ostetaan, yritykset saavat lisää rahaa kehittää näitä tuotteita.”

ST1:n Mika Anttonen kertoi puheenvuorossaan ”Mistä energia liikenteeseen” seuraavat faktat:

 • Yksi kokonaisuuteen merkittävästi vaikuttava tekijä on raakaöljyn tislauskäyrä: Raakaöljy tislataan öljynjalostamoissa jakeisiin eli eri öljytuotteisin. Nykyään jokaiselle jakeelle on käyttöä ja markkina. Prosessissa syntyy kaikkia jakeita eikä niitä voi jättää käyttämättä. Esimerkiksi lentoliikenteen tarvitseman lentokerosiinin kysyntä kasvaa 4-5%. Jos tämä jae halutaan, kaikki muutkin jakeet syntyvät.
 • Väestönkasvu ja BKT:n kasvu ovat laukaisseet ison primäärienergian kysynnän kasvun. Vuonna 2018 energiankulutuksen kasvusta katettiin 70% fossiilisilla energianlähteillä ja vain 30% uusiutuvilla.
 • Jotta päästäisiin IPCC:n 1,5 asteen tavoitteeseen, pitäisi fossiilisten polttoaineiden käyttöä vähentää 50%. Tällöinkin uusiutuvan energian tarve olisi huikea ja nykytahdilla tämä ei ole toteutumassa. Uusiutuvan energian investoinnit pitäisi yli 10-kertaistaa.
 • Todellisuudessa puhutaan 3-4 asteen lämpenemisestä ja tähän pitää alkaa valmistautumaan. Suomen nykyisessä ilmastopolitiikassa ei tunnusteta edellä mainittuja faktoja eikä se ei tule saavuttamaan sille asetettuja tavoitteita.

Anttosen mukaan hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä saadaan kyllä hallintaan, mutta siihen menee ainakin 50-100 vuotta. Tarvitaan laajaa metsitystä sekä hiilenkiertoa Power2X-periaatteilla, jossa ilmakehän hiiltä kierrätetään käyttökelpoisiksi polttoaineiksi: Sähkö tuotetaan uusiutuvilla tuotantotavoilla eli tuuli- ja aurinkoenergialla. Sähköllä puolestaan tuotetaan vedestä vetyä elektrolyysillä. Tämä vety yhdistetään kemiallisessa prosessissa hiilidioksidiin ja saadaan synteettistä maakaasua. Sitä voidaan jatkojalostaa ja käyttää sellaiseen. Maakaasu toimisi myös energiavarastona.

Akkuteollisuuteen nojaava ilmastopolitiikka törmää ongelmiin harvinaisten mineraalit osalta (mm. koboltti). Niiden tuottaminen on ongelmallista: Afrikassa kaadetaan sademetsä ja lapset laitetaan louhimaan käsin mineraaleja.

Meillä on siis tiedossa, mitä kannattaa tehdä. Aikaa ei ole hukattavaksi väärin ratkaisuihin.

4 kommenttia

 1. BULLSHIT. Ketjut kitisevät jo pahasti toistamalla valhetta todeksi muuttavassa koneessa – kun se ei vaan muutu! Sen ja sen titteli se ja se sanoi sitä ja tätä ei myöskään muuta Rooman klubin ahneiden salaukkojen keksimää maailmanvallan keppihevosta totuudeksi. Minne ja miksi ne tieteelliset todisteet on piilotettu, kun niitä ei saa koskaan salajuonen ulkopuoliset omin silmin nähdä?
  Julkaiskaa linkki josta “tieteelliset todisteenne” saa kuka tahansa katsoa ja kopioida kriittiseen tarkasteluun! Julkaiskaa se joka yhteydessä TAI OLKAA HILJAA!

 2. Suurilla hiilijaloillani KUNNIOITAN OHIMARSSILLA K-kauppoja, ilman sotilaallista moikkausta. Samaa tuotteisiin koskemattomuuden kunniaa jaan Keskolle ja kumppaneille, Heselle, “ilmastotekotuotteille”, ..
  Aktiivisena vastuullisena kuluttajana saan hyvää mieltä, ettei Visani vingu valhepohjalta mainoskampanjaa pyörittävien kassoilla.

 3. Kerro vielä se kiva satu, että ihmisen suoraan ja epäsuorasti aiheuttama yhteensä 0,01C ilman lämpeneminen on tärkeiden ruoka-aittojen Australia, Yhdysvaltojen länsirannikko,.. palojen syy. Toista vielä että siinä paikoittain omakotitalo katoaa maan tasalle ja autojen alumiiniosat sulavat, vaikka metrin päässä kauniit puut vihertävät kuin puistossa ja muoviset kalusteet on kuin uusia. Jooko?
  https://www.naturalnews.com/2019-07-12-climate-change-hoax-collapses-new-science-cloud-cover.htm

 4. TULOSSA SUOMEEN:
  1. Globalistien muita syyllistäen organisoima terrori-isku, jonka tunnnekuohulla takavarikoitiin yksityisaseet Australiassa.
  2. Vesistöjen yksityistäminen vei maatalouden kasteluvedet – käyttökielto – vedet myydään Kiinaan. Yksityisvesi niin kallista, että tilat konkurssisssa ja itsemurha tyypillinen ratkaisu.
  3. Tuhopoltoilla pakotetaan normaalit ihmiset kaupunkeihin, joista on tarkoitus tehdä askeettisia korkeasti aidattuja orjaslummeja, joissa jokaista monitoroidaan automaatiolla reaaliajassa 24h. Ahtaita vankislummeja kutsutaan nimellä SMART-CITY sekä MEGA-CITY, ettei niiden tarkoitus paljastu etukäteen. Kuljettajattomat luotijunat eivät pysähdy niiden välissä, etteivät orjat pakene laajoille eliitin alueille.
  4. TERVETULOA HALLITUKSEN KANNATTAMAN YK:N AGENDA 2030 JA GREEN NEW DEAL TODELLISEEN TAVOITTEESEEN.
  https://www.youtube.com/watch?v=VCKTjdM545M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *