Vapaaehtoinen maanpuolustus on säilyttänyt kiinnostavuutensa suomalaisten parissa. Maanpuolustuskoulutusyhdistys eli MPK saavutti vuonna 2018 ennätyksellisen koulutustuloksen. Yli 51 000 osallistujaa otti osaa yhdistyksen järjestämiin koulutuksiin viime vuonna. Koulutusvuorokausia kertyi yli 90 000, mikä on noin 2 % enemmän kuin aiemmin. 

Myös Liiga-joukkue Jukurit on tarttunut kasvavaan kiinnostukseen ja osoittanut arvostuksensa vapaaehtoista maanpuolustusta kohtaan järjestämällä tälläkin kaudella jo perinteeksi muodostuneen maanpuolustusteemaisen ottelun. Vuoden teemana on ”Itsenäisen Suomen kadettikoulutus 100 vuotta”. Ottelussa Jukurit pelaa erikoispelipaidassa, jonka kuosi jäljittelee Puolustusvoimien käyttämää virallista m05-pakkaskuosia. Paidat tulevat verkkokauppaan huudettavaksi viikolla 48. Tuotot lahjoitetaan vapaaehtoisen maanpuolustuksen tukemiseen. Kaikille 3.12. otteluun saapuville jaetaan sinivalkoiset Vapaa, Fri -nauhat. Ottelussa voi myös antaa tukensa veteraaneille osallistumalla Sotiemme veteraanien lipaskeräykseen.

Hyvin samansuuntaisia teemaotteluita on järjestetty jo pidempään NHL:ssä, jossa ottelut kulkevat nimellä ”Military Appreciation Night”. Otteluilla osoitetaan tuen ja arvostuksen ilmaus vapaaehtoisesti maan armeijaan liittyneitä kohtaan. Otteluiden lipputuotot lahjoitetaan paikallisille sotilaille ja heidän perheilleen. Sotilaille on varattu myös ilmaispaikat ottelusta. Niin ikään myös paidat viestivät ottelun luonteesta.

Elämme vahvaa esikuvakulttuuria, ja on sanomattakin selvää, että suomalaiset ovat jääkiekkokansaa. Onkin hieno nähdä, että Jukurit on tarttunut asiaan ja opettaa esimerkkinsä kautta nuorillekin jääkiekon seuraajille, että perinteinen maanpuolustushenki on arvostuksensa ansainnut. Olisi hienoa nähdä myös kannattamani joukkueen, Turun palloseuran pelaavan maanpuolustuksen hyväksi

5 kommenttia

 1. Varusmiehet laitettiin vuonna 2015 talkoilla kantamaan maanvaltaajien ja kasseja kun nämä tulivat Tornion kautta Suomeen.
  Väärän rahan kierouttama eliitti ajoi hydridisotaoperaation eli 50-70-vuoden jänteellä tapahtuvan kansanvaihto-operaation maaliin suomen kansalaisten omilla varoilla ja avustuksella.
  Maanpuolustus näyttää ihan toisenlaiselta kun ymmärtää miten kulttuuri-imperialismi ja kansanvaihto murskaa kansamme historiaan nopealla vauhdilla.
  Ruotsissakin voi hyvin kysyä jo 10-vuoden päästä että mitkä ihmeen ruotsalaiset kun kansa on vaihdettu.
  Irvokasta että oman kansan hyödylliset idiootit ovat tehneet kaikkensa operaation maaliin saattamiseksi.

 2. Koskahan globalistista kommunistista kansojen puuron alaluokkaa muiile tavoitteleva eliitti aloittavaa sodan kuuman vaiheen? No 2017 alkaen on paljastunut laaja parhaillaan jatkuva asuinalueiden tuhous maan tasalle ilmasta+satelliiteista sädeaseilla – luonnon tuho tekosyyksi sytytetyillä tuhopoltoilla (sekin paljastunut organisoiduksi hi-tech terroriksi) ILMUa syyttäen. Ainakin USA ja Australia YK:n “työn” alla. Ei ylitä uutiskynnystä
  https://www.youtube.com/watch?v=CE3s3QaQJUo

 3. Tiesittekö ettei Faradayn häkki vaimenna Scalar Weapon aseita? Nicola Tesla tiesi 100 vuotta sitten ja sirotteli patenttinsa osina eri suurvalloille yhden sijasta maailman turvaksi.
  https://www.youtube.com/watch?v=8bucskITDog

 4. Mikähän taho pyssyttää ja tuhopolttaa massoittain tuntemattomien autoja, koteja ihmisineen vauvoineen parhaillaan? Asukkaat ovat tietämättään sattuneet asettumaan huippueliitin itselleen vuonna 2030 kuuluvaksi värittämille karttapinnan laajimmille alueille? Tuottavat siellä elämälle välttämätöntä ja koko maailmalle hyödyllistä hiilidioksidia (tosin ihmiseen löyhästikin liittyvä osuus on mitätön osuus) ILMAN KV-ELIITIN LUPAA!
  https://youtu.be/gCJ9r0soNHo?t=691

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *