Ovensuukyselyjen mukaan liittokansleri Sebastian Kurzin kristillisdemokraattinen puolue ÖVP saavuttaa jopa 37 % äänisaaliin Itävallan parlamenttivaaleissa. Kurzin kannatus on nousemassa, vaikka hallitus kaatui Ibiza -skandaalin vuoksi. Hallituskumppani, äärioikeistolainen puolue FPÖ paljastui varsin korruptoituneeksi. Puolueen puheenjohtajan Heinz-Christian Strachen epäiltiin lupailleen julkisia hankintoja vaalitukea vastaan vuoden 2017 parlamenttivaaleissa. Videon tultua julki Strachen erosi ministerin tehtävästään. Hallituksen luottamus heikkeni ja Kurz vihelsi pelin poikki. Hän erotti hallituksensa ja lupasi itävaltalaisille uudet vaalit.

Kurz voitti jälleen maahanmuuttokriittisillä teemoilla, vaikka Itävallan mediatilaa hallitsi huoli ilmastonmuutoksesta. Kurzin vahvoina teemoina ovat olleet tiukempi rajavalvonta ja itävaltalaisten identiteetin puolustaminen.

  • Ihmiset tulevat luokseni ja kertovat että he eivät tunne olevansa kotonaan missä he elävät .. meidän tulee jatkaa taistelua laitonta maahantuloa vastaan, Kurz linjasi.

Kurzin puolue on pystynyt ominaan oikeistopopulistisilta puolueilta heidän teemansa muuttumatta varsinaisesti oikeistopopulistiseksi puolueeksi. Kurz on muun muassa vaatinut maahanmuuttajilta Saksan osaamista sosiaalitukia vastaan. Itävallan katoliset ovat olleet Sebastian Kurzin takana. Vuonna 2016 Kurz osallistui “Jeesus marssille”, vaikka Pride-paraati oli samaan aikaan pääkaupunki Wienissä. Hän ei salaa omaa uskoaan.

  • Usko on minulle tärkeää. Valitettavasti työni vuoksi pääsen harvoin osallistumaan messuun. Lomilla osallistun usein perheeni kanssa. Kristilliset arvot ovat olleet tärkeitä myös vanhempieni kotona, Kurz kertoi arvoistaan the Trumpet -lehdelle.

Lähteet: ÖVP Press- photo, BBC

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *