Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sdp) kertoi päivällä, että ministeri Pekka Haaviston juttu etenee valiokunnasta yksimielisesti poliisille esitutkintaan, jonka jälkeen valiokunta tekee aiheesta mietinnön. Ojala-Niemelä paljastaa, että konsulipäällikkö Pasi Tuomiselta otettiin al-Holiin liittyvät asiat pois, jonka jälkeen Haavisto halusi jostain syystä vielä siirtää hänet muihin virkatehtäviin. Operaatiosta ”Käytettiin muun muassa sellaista sanaa kuin kosto”, Ojala-Niemelä sanoi eduskunnassa.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari taas viherpesi lapsilla Haaviston toimintaa. Hänen mukaansa Haaviston motiivina oli saada ”lapset pois vankileiriltä”. Lapsista ei liene toiminnassa kyse, jos jo lapsiin liittyvät tehtävät siirrettiin erityisedustajalle. Kostomotiivi näyttää sopivan parhaiten kokonaiskuvaan vihreän ministerin toiminnasta, mutta annetaan polisiin tehdä rauhassa työnsä. Tuskin Haavistosta tulee kokokansan presidenttiä, jos hänen toimintansa ytimessä on kostaa niille, jotka eivät marssi hänen joukoissaan. Kilareiden saaminen on tuttua myös Tarja Haloselle, joka innokkaimmin on Haavistoa puolustanut prosessin aikana.

Presidenttiehdokkaana Pekka Haavisto tunnettiin dj-keikoistaan. Hän soittaa maailmanmusiikkia eri vuosikymmeniltä. Tulevan presidenttikampanjan ohjelmistoon kannattaa voisi ottaa Ennio Morriconen sävellyksiä elokuvasta Huuliharppukostaja.

5 kommenttia

  1. Voisi ottaa kampanjassa osaa myös Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan, ja “kilahttaa kaverille”, vai miten se oli?

  2. Sekopäistä touhua. Rikolliset on halltuksessa. Eikä kukaan mahda mitään.

  3. Pekko Haavi-Aukisto julistettava pyhimykseksi hiilidioksidikaasun ilmassa näkevan ja isänsa laatimia puheita dramatisoivan Greetta Thunderbirdin ja lasten massakeräilyä harrastaneen Äiska Terassin rinnalle
    https://youtu.be/93jgqBak7bY

  4. Ikean Hyllymies, Vaasan Myllymies ja Hallituksen Py-
    himys. Hei – riimitys sopii – keksin runon !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *