Mediassa on paljon ihmettelyä miksi muut maat ovat julkaiseet elvytyspakettejaan, mutta Suomen hallitus ei kerro täsmällisistä taloudellisista toimista. On ilmeisen selvää, että koko Euroalue ja sen mukana Suomi on valumassa taantumaan. Osaketuotot ovat hävinneet jo usealta vuodelta. Melkoinen opetus suomalaisille osakesäästäjille, jotka sijoittivat vuoden alussa rahojaan osakesäästötilin kautta osakkeisiin.

Hallituksen aktiivisuudesta kertoo se, että se antoi suosituksen, siis vain suosituksen siitä että 500 yleisötapahtumat perutaan. En ymmärrä miksi tätäkään ei voisi tehdä hallituksen toimesta. Ylipäätään lentoliikenteen rajoittaminen ja Italiasta tulleet matkailijat suoraan karanteeniin.

Talouden osalta hallitus ei antanut mitään tarkkoja rahasummia. Katri Kulmuni lupasi, että lisärahoituksesta ei epidemian hoito jää kiinni. Kulmuni vetosi vain pankkeihin että pankkien tulisi ymmärtää asiakkaiden tilannetta. Kuitenkin hallitusohjelman mukaan sillä on yksi miljardi käytettävissä elvyttäviin toimiin. Poikkeustilanteissa voitaisiin ottaa käyttöön paljon nopeammin. Kauppakamarin pääekonomisti kertoikin Twitterissä, että elvytystoimenpiteet tulisi aloittaa heti.

Hallitus hidastelee taloudellisten elvytystoimenpiteiden kanssa. Se voi tulla kalliiksi.

2 kommenttia

  1. Johtajuus voidaan oppia. Milloin?

  2. No, muistetaanpas nyt kuitenkin, että hallituksen tavoittelema hiilineutraalius voikin olla vain parin kuukauden päästä totta ja nollapäästötkin aivan nurkan takana! Parasta on se, ettei tarvinnutkaan tehdä yhtään mitään, ei niin mitään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *