Työelämä ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anna Kontula pyrki tunkeutumaan Israelista Gazaan laittomasti. Onneksi saatiin kiinni. Olisi muuten aiheuttanut melkoista pahennusta Hamas-järjestön hallitsemalla alueella. Hamas hallitsee Gazaa Sharian periaattein, ja ihmisoikeusjärjestöt syyttävät sitä kidutuksesta, teloituksesta, sensuurista, naisten huonosta asemasta ja väärinkäytöksistä. Miksi Kontula osoittaa tempauksellaan tukea terroristijärjestölle, joka pitää gazalaisia panttivankeina?

Syyksi tempaukselleen Kontula mainitsee Suomen aseostot Israelista. Voidaan tietysti ihmetellä onko valiokuntaa johtavalla Anna Kontulalla niin huonot välit puolueensa ministereihin, että mikään muu vaikutuskeino ei enää riitä. On pakko yrittää saada diplomaattinen selkkaus Israelin ja Suomen välille. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson totesi Twitterissä, että “Israelin kanssa tehtävä asekauppa on asia, jota olemme kritisoineet pitkään, ja johon yritämme saada muutosta hallitusyhteistyön puitteissa. ” Eikö Vasemmiston keinot hallituksessa vaikuttamiseen riitä kotimaan kamaralla, kun vetoapua haetaan Israelista asti? Eikö ole aika härskiä peliä muille hallituskumppaneille?

Olisiko puolustusministeri Antti Kaikkosen hankittava Leopard 2 -panssarivaunuihin kehnompitasoisia ammuksia veronmaksajien varoilla jostain muusta valtiosta joissa on vasemmistolaiset vallan kahvassa? Linjaus ei tiedä hyvää hävittäjähankinnoille. Vasemmisto pyrkii varmasti saamaan niihinkin ideologisen ulottuvuuden.

Toinen kysymys on se, että miten jos kansanedustaja ei pidä arvossaan Israelin asettamia lakeja, mutta vaatii varmasti muiden maiden kansalaisilta Suomessa toimintaa Suomen lakien mukaan? Vai onko niin että se on aivan sama mitä israelilaiset tekevät Suomessa?

13 kommenttia

 1. Vasemmistoliiton arvopohjaan sopiva teko kommebroi Li Andersson! Miksei “Lillukka” sitten itse yritä vaikkapa Karjalan korven kautta Otto Wille Kuusisen perään maahan jossa ihmisoikeusrikkomuk- set loistavat peräjälkeen lehdistön vapauden rajoittamiseniin, toimittajien teloittamiseniin, hallituskumppanisi vihreän homopekan sielunkumppaneitten sortamisineen ha kaiken ulkolaisen avun demonimoiviseneen vakoilijoine ja sabotoimiseneen. Muutamia vaan mainitakseni, olisiko aihetta löytää ongelmasi lähempääkin ettei tarvitse Annaa lähettää lennolle Tel Aviviin?

 2. Jos kansanedustajat ja valiokunnan puheenjohtajat eivät noudata normaalisia diplomaatisia reittiä, vaan toimivat kuin mikä tahansa junttiprotestoija, voi hyvin kyseenalaistaa heidän sopivuutta valittuun tehtävään.

 3. Terroristiksi luokiteltava.

 4. Ei näin,ei näin voi toimia!

  Kantelua vaan eduskunnan oikeusasiamiehelle!
  Minä tei jo. Tehkää hyvät ihmiset myös,meillä ei ole muuta mahdollisuutta kun kannella ja kannella ja vielä kerran kannella!

 5. Tämän selkkauksen aiheuttaminen on ehdottomasti rangaistavateko Kontula erotettava eduskunnasta! Samoin Hra Haavisto joka ei ole nyt ensimmäistä kertaa munaamassa Suomen hyvää mainetta tökeröllä käyttäytymisellään. Eikö riittänyt tämän vihreänhomon valheiden levitykset viimekertaisella presidenttiehdokkuus aikanaan!

 6. Tämän hallituksen touhut alkaa olla niin uskomatonta touhua että seuraava hallitus joutuu pyytämään vielä koko maailmalta anteeksi näiden idioottien touhuja.

 7. Hämmentävää toimintaa kansanedustajalta! Tulee mieleen ajatus, että uudet vaalit ja päättäjät Suomen asioita hoitamaan.
  Hallituksessa on liian kokematonta porukkaa maamme asioita hoitassa.

 8. Uudet vaalit ja päättäjät sille Suomelle mitä enää jäljellä on. Anna Kontula karkoitettava Suomesta!

 9. Järjetöntä, moraalitonta ja lapsellista toimintaa kansanedustajalta. Tämä on sen mittaluokan asia, että tästä pitää koitua vakavat seuraukset. Miten oikeusasiamiehelle voi tehdä kantelun? Neuvokaa. Tai ehkä Google tietää.

 10. Hyväksyykö Vasemmistoliitto Krimin miehityksen? Sinne kaikki protestoimaan ja leikkaamaan aukkoja aitoihin.

 11. Vähän aiheen sivusta mutta tärkeä tiedote: Vapaapuuhareiden Lucifer-salaseurojen sukupuun tuote Greta on julistettu jonkun kristillisen lahkon taholta Jeesuksen työn jatkajaksi (jo vanha asia). Facebookissa tilapäisesti olleen softabugin seurauksena paljastui, että Gretan puheet kirjoittaakin isänsä ja joku toinen aikuinen ilmastovalepukki. Voimmeko nyt päätellä, että Gretan isä on Jumalan työn jatkaja? Ja kuuluu ilmeisesti lisäksi Lucifer-uskontosalaseuraan?
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/01/facebook-glitch-reveals-greta-thunbergs-posts-are-written-by-her-father-report/

  ..shows that climate alarmist Greta Thunberg’s Facebook posts come from her father Svantes T. and “Climate Crisis activist” Adarsh P.

  1. Sain patrioottiviestin, että Gretan iso-iso-isä, salaseuramies, on idean kasvihuoneilmiö alkuperäinen keksijä ja oli selektiivisen ihmispopulaation harvennushakkuun innokas kannattaja. Valitettavasti hän itse lisääntyi.

 12. Niin, tämänkaltaisten toilailujen jälkeen on aika turha haaveilla eduskunnan tai hallinnon nauttimasta luottamuksesta. Tosin eihän nykyinen kommunistihallitus ole muutenkaan nauttinut kovin laajaa luottamusta ihmisten keskuudessa.
  Jäljelle jäävä kysymys kuuluukin: ” Onko tämän jälkeen kaikille sallittua lain rikkominen ? Ovatko lait enään voimassa ? Joko poliisit juoksevat ase kädessä vaatimassa suojelurahaa? Saanko pölliä naapurin auton jos se ei ehdi ampua ? ”
  Kysymykset ovat tietysti retorisia ja kieli poskessa laadittuja, mutta…Kansanedustajilta on syytä odottaa paikallisten lakien kunnioitusta riippumatta siitä oleileeko Suomessa vai Israelissa.
  Siitä ei nyt vaan tule mitään, jos alamme valikoimaan noudattamiamme lakeja (Mitä lakia sinä et halua noudattaa ?).
  Kontula on mielestäni vaarantanut kansallisen edun pyrkiessään tempauksellansa lopettamaan Suomen kansallisten etujen mukaisen puolustustarvikekaupan Israelin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *