Kansanedustaja Anna Kontula on tunnustanut julkisesti olevansa kommunisti. Hallitustoverit eivät ole asiasta mitenkään pahoillaan. Mitenkähän olisi asian laita, jos joku edellisestä hallituksesta olisi tunnustanut olevansa natsi? Ministeri Timo Soini bongattiin kynttilä kädessä, mikä riitti jo hallituksen omille liberaaleille, jotka eivät hänelle halunneet antaa luottamusta välikysymysäänestyksessä.

Mitkä ovat Anna Kontulan tavoitteet? Hän kannattaa tietysti perustuloa 800 €/kk kaikille ja lisäksi sitten 700 – 1500 € asumistuet perhetyypistä riippuen. Uutena avauksena hän ajaa myös omaisuuskattoa rikkaille ihmisille. Omaisuuden karttuessa ylimenevä osuus verotettaisiin pois.

Mielenkiintoista olisi nähdä miten tuo omaisuuskatto tultaisiin toteuttamaan liberaalissa demokratiassa, jossa ainakin vielä omaisuuden suoja on vahva. Ajaisiko Ilkka Herlinin pihaan sisäministeri Ohisalon miehet viemään autot talleista ja taulut takavarikkoon? Tilit kiinni ja kaivettaisiin piilotetut arvoesineet kotipihan kaivosta? Vähän sellaista kansalaissodan meininkiä. Turkit pois päältä ja pistimillä herrasväki lumihankeen tai Gulag-leireille omaksumaan uutta vasemmistolaista ideologiaa.

Herlinin tapaiset huippulahjakkaat yrittäjät ovat rikastuneet huolimatta Suomen himoverotuksesta. Ennen kaikkea he ovat myös suomalaista yhteiskuntaa rikastuttaneet oivalluksillaan ja kovalla työnteollaan. Jos ajaisimme kaikki miljonäärit pois Suomesta, veikkaan ettei varaa olisi perustuloon eikä edes nykymalliseen toimeentulotukeen.

Asmo Maanselkä, Helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *