Viime viikolla YLE kohahdutti jutullaan äärioikeistolaisista rakastavaisista. Siinä esiteltiin Lapissa asuva nuoripari, jotka jakoivat ajatuksiaan elämästä ja ennen kaikkea etnonationalismista. Vaikka heidän ajatuksensa ovat vastenmielisiä, olen itse jutun julkaisusta samaa mieltä historioitsija Teemu Keskisarjan kanssa: ”Jos juttu on läpäissyt Ylen eettiset ohjeet, on se väkisinkin täysin turvallista kamaa meille tyhmille, kiihottuvaisille katsojille”.

Hieman vähemmälle huomiolle jäi samalla viikolla Kansan Uutisissa julkaistu Anna Kontulan haastattelu, jossa hän avoimesti kertoo olevansa kommunisti. Lähdin tutkiskelemaan, miksi etnonatiolismi kauhistuttaa, mutta kommunismi ei.

Etnonationalismi luokitellaan samaan aateluokkaan fasismin ja natsismin, mikä varmasti onkin perusteltua. Mutta miksi natsismi kauhistuttaa? Siksi, että me tiedämme siitä. Me tiedämme siitä oikeastaan kaiken.

Tämä on seurausta natsien häviöstä 2. maailmansodassa. Natsismi saatiin kiinni ”itse teosta”. Ensin liittoutuneet löysivät keskitysleirit. Jälkiä ei ehditty tuhota ja hengissä selvinneet pääsivät kertomaan, mitä näissä teollisen mittakaavan laitoksissa oli tapahtunut.

Nürnbergin oikeudenkäynneissä tapahtumat käytiin tuomioistuimessa läpi ja rikoksiin syyllistyneet tuomittiin ankariin rangaistuksiin. Päätekijät hirtettiin. Paenneita natseja metsästettiin tehokkaasti ja saatiin pitkienkin matkojen takaa Etelä-Amerikasta vastaamaan teoistaan.

Myös Hollywood on ammentanut natsismista runsaasti vaihtelevan tasoisia elokuvia, merkittävimpinä teoksina Sofien valinta ja Schindlerin lista. Jokaiselle normaalilla tunne-elämällä varustetulle ihmiselle on selvää, että natsi-aatteessa on kyseessä pahuus sen puhtaimmassa muodossa.

Kommunismin tarina on toisenlainen. Kommunistinen Neuvostoliitto kuului 2. maailmansodan voittajavaltioihin. Sitä miehitti sodan aikana ainoastaan Hitlerin joukot, mutta ei mikään Eurooppalaisista demokratioista. Emme ole päässeet rikosoikeudellisessa mielessä tutustumaan Neuvostoliiton vankileirien saaristoon. Toki olemme kuulleet sieltä tarinoita, mutta emme samalla tavalla rikosoikeudellisen prosessin kautta, kuten Nürnbergissä.

Ainoa tapa tutustua aiheeseen onkin vierailut vapautuneiden maiden kommunismi-museoissa. Lähialueelta tällainen löytyy Latviasta. Todellinen silmiä avaava kokemus on vierailu Kamputsean Tuol Slengissä tai S-21 museoissa, joissa esitellään Punaisten Khmerien tekoja. Mutta Venäjältä näitä ei tunnetusti löydy.

Luin pariin kertaan Anna Kontulan haastattelun läpi. Kaikkein pysäyttävintä oli kommenttiosiosta löytyvä Kansan Uutisten lukijan kommentti, jossa lukija toteaa:

”Sosialismissa on sisäänrakennettuna kaikkialle yhteiskuntaan, myös talouteen, ulottuva demokratia ja sosialismista siirrytään kommunismiin kun valtio käy tarpeettomaksi, ‘kuoleentuu’ kuten on sanottu”

Kommunismin ruumiinavaus on tekemättä

8 kommenttia

 1. Hyvä, faktoihin perustuva artikkeli.

 2. Joku olikin jo ehtinyt kommentoimaan, että faktoihin perustuva artikkeli… Ei. Heikko, tahallaan faktat sekoittava artikkeli, jonka ainoa pyrkimys on vihervasemmistomedialle ominaisin tavoin demonisoida, eikä välittää faktoja.

  Etnonationalismia verrataan natsismiin, jolla viitataan Saksan 2. ms:n aikaiseen aatteeseen. Etnonationalismi ei ole imperialistinen aate, joka pyrkisi hävittämään muut kulttuurit ja kansat, vaan se nimenomaan pyrkii säilyttämään (tämä on AITOA konservatismia – säilyttäminen) jokaisella kansalla oman alueensa, ominaispiirteensä ja kulttuurinsa, vastustamalla poliittisiin päätöksiin perustuvaa pakkoyhteensulattamista.

  Ominaispiirteet ja kulttuuri eivät säily tuomalla alueelle massoittain täysin poikkeavat geenit omaavia ihmisiä vieraista kulttuureista. Muun väittäminen on joko tietoista valehtelemista tai tietämättömyydestä johtuvaa irrelevanttia huulien heilumista globalismin tuulissa.

 3. Näin videon, jossa maailanlaajuisen (kristinuskon vastaisen) salaseuran edustaja kertoi heidän kirjoittavan jatkuvasti uutta versiota historiasta. Suhtaudun nykyään kriittisesti varauksella (valta-) median lisäksi myös historian-, tiede- ja oppikirjoihin. Vertaan ristiin useita lähteitä ml. “epäviralliset”. Kommunismin synnystä olen muodastanut seuraavanlaisen kuvan: Keski-Euroopassa eliitin salaseurat pohtivat miten estää ulkopuolisia rikastumasta eliitin tasolle. Laadittiin kommunismin periaatteet. Detaljit jätettiin 33-tason seuralaiselle, joka oli kirjoituksistaan tunnettu satanisti – Marx. USA:ssa samaa ongelmaa pohti muistaakseni “Henry Wells”, joka kirjoitti sitten eliitin sisällä kiertäneen kirjan. Alun kaksi lukua oli tehty niin tylsäksi, että ulkopuolinen lukija jättäisi varmasti kesken. Myöhemmissä luvuissa oli kaksi tuttua “ratkaisua ongelmaan”: progressiivinen verotus ja perintövero. YK:n tarkoitus oli jo alusta muuntua pikkuaskelin hyväntekevïsyys valepuvussa globaalin salaseuraeliitin lain yläpuoliseksi maailmanhallitukseksi, ja maailman ainoaksi sallituksi uskonnoksi salaseurojen jo silloin ja edelleen harjoittama Luciferin palvonta. Yhdeksi maaksi Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) Agenda 21 (vuosisata) ja etappi Agenda 2030 kuvaavat otsikon “Kestävä Kehitys” alla julman kommunistisen diktatuurin hallituseliitin ulkopuoliselle tasapäiselle alaluokalle. Ihmettelemme ja kritisoimme irrallisina ilmiöinä yhteisen edun kannalta epäloogisia päätöksiä. Mutta Agenda 21 sisältö nitoo ne kaikki loogisesti yhteen. Tavoite ei missään vaiheessa ole ollutkan yhteinen etu.

 4. Yksi hyvä tapa tutustua käytännön kommunismiin on lainata vaikka kirjastosta “Kommunismin musta historia”. Siinä on varsin laajalti ja seikkaperäisesti käyty läpi kommunismin nimissä tehtyjä hirmutekoja.

  Sitten voikin ruveta pohtimaan, mitkä tekijät ovat syynä siihen, että kommunismi on niin tuhoisaa, kerta toisensa jälkeen.

 5. “Vaikka heidän ajatuksensa ovat vastenmielisiä…”

  Ei näin. Tämä on juuri eripuran lietsomista, josta pitäisi päästä Suomessa eroon. Kategorisen tuomitsemisen sijasta pitäisi miettiä, mitä sellaista löytyy, josta voisi olla samaa mieltä.

 6. Ehtisikö joku Konservatäävin bloggari avartaa YK:n Agendan 21 tai Agendan 2030 vaiettua karmeaa sisältöä, joka on piilotettu positiiviselta kuulostavan “Kestävä Kehitys” otsikon taakse? Suomi on allekirjoittanut ja hallitus päätavoitteena sitoutunut ko. agendoihin, eli totalitaariseen globaaliin kommunismiin, jossa on vain yksi sallittu uskonto ja se ei todellakaan ole kristinusko eikä muukaan tunnettu valtauskonto. Juttunne olisi luultavasti Suomen tärkein paljastus ainakin sataan vuoteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *