YLE uutisoi, että punavihreän hallituksen seuraava kiusaamisen kohde ovat metsästäjät. YLE:n haastatteleman poliisihallituksen ylitarkastaja Reima Pensalan mukaan aselupia voitaisiin myöntää vain määräaikaisina. ”Lupa voisi olla voimassa aina määräajan kerrallaan tai vaihtoehtoisesti aseluvan edellytyksien uudelleenarviointiin, kun luvan saanut on päässyt tiettyyn ikään.” Ylitarkastaja on havainnut, että Suomessa on aseita 1,5 miljoonaa, mutta metsästäjiä vain 300 000. Ilkka Mäkelä Metsästäjäliitosta kertoo, että uusittava aselupa olisi aktiiviharrastajalle iso rasite.

Samaan aikaan hallitusohjelmassa linjataan selkeästi, että aselupakäytännöt yhtenäistetään koko maassa aselainsäädäntöä kiristämättä. Suomen Reserviupseeriliiton ( RUL) puheenjohtaja Mikko Halkilahti pitää uutisointia ylipäätään virheellisenä.

”Uutisissa (MT 15.12., YLE 15.12.) on jälleen esille noussut aselupien suuri määrä. Tällä kertaa aselupien määrää Suomessa (noin 1,5 miljoonaa) verrataan yllättäen vain yhden ampumatoimintaa harrastavan joukon eli metsästäjien (noin 300.000) määrään. Ampumaurheilu ja monipuoliset reserviläisammunnat on uutisoinnissa jätetty huomioimatta. ”, kertoo Halkilahti.

Rerserviläisaseiden unohtaminen tässä yhteydessä tuntuu erikoiselta. Aktiivireserviläisten antama panos maanpuolustuksella sivuutetaan poliisin pohdinnoissa täysin.

” Meidän puolustusratkaisumme perustuu laajaan reserviin ja sen ampumataidon ylläpidosta ei Puolustusvoimat voi resurssien puutteen takia valitettavasti vastata, joten suuri osa reservin ampumataidon ylläpidosta perustu reserviläisten omaehtoiseen, omilla aseilla tapahtuvaan harjoitteluun, Halkilahti muistuttaa. Aktiiviharrastajien keskuudessa aseiden turvallinen säilyttäminen on itsestään selvyys.”, linjaa Halkilahti.

Suomi ei todellakaan tarvitse lisää kiristyksiä aselakeihin, mikäli aiomme pitää metsästysharrastuksen elinvoimaisena ja reserviläiset iskukykyisenä joukkona. Paras turvallisuustakuu vihollista vastaan on aktiivinen ja osaava reservi, jolla on aseet turvallisesti säilytettynä lukkojen takana, ja joka huolehtii itsenäisesti omasta ampumataidosta ja muista reserviläistaidoista. Näitä taitoja valtiovallan tulisi tukea verohelpotuksin ja parantamalla harrastusmahdollisuuksia, eikä lisäämällä byrokratiaa.

Miksi poliisihallituksen ylitarkastaja esittäisi metsästäjille määräaikaisia aselupia, ellei hänellä olisi hallituksen ministereiden suostumusta ulostulolle?

5 kommenttia

 1. Tarkoitatko siis iltakoulussa annettua “hiljaista hyväksyntää”, varmasti sellainen hyväksyntä löytyy…
  Aseistariisuntaa on Suomessa harjoitettu jo reilun vuosikymmenen ja toteutustapa on vähintäänkin kyseenalainen. Perusteena on jatkuvasti käytetty erilaisia puolitotuuksia ja osatilastoja jotka eivät oikeasti anna kokonaiskuvaa asioista. No, historia osoittaa kiistattomasti ettei aseistariisunnat ole koskaan johtaneet turvallisempaan yhteiskuntaan. Useastihan sitä on yritetty ja kuolleita ollut aina läjäpäin, useimmiten valtionhallinnon tuottamina… Norja vaikuttaa hyvältä suunnalta paeta…

 2. Tunnettu läpipaistava globaalia lain yläpuolista huippueliitin maailmanhallitusta (YK:n tavoiterooli) tavoittelevien juoni. Kerätään ala-/keskiluokan kansan yksityisaseet, jotta kaikki tulivoima on huippueliitin hallussa ja kontrollissa. Sitten on helppo alistaa ydineliitin ulkopuoliset massat globaaliin konnunistiseen diktatuuriin, alaluokkaan tai tarkemmin orjaluokkaan ilman sananvapautta, ilman muitakaan ihmisoikeuksia ja ilman hamasharjaa arvokkaampaa omaisuutta.
  Seuraava lyhyt tärkeä puhe tiivistää kaiken:
  https://youtu.be/g2XzbANfTEU?t=54

  1. Korjaus: Kommunistiseen eikä konnu…

   PSYOP:
   Siksi globalistit organisoivat verhon takana tuliaseilla False Flag terroria, joissa ammutaan väkijoukkoon ja kouluampumisia. Tarkoitus on pelotella ihmiset niin pahoin, että KANSA ITSE ALKAA VAATIA YKSITYISASEIDEN TAKAVARIKOINTIA “normaali-ihmisiltä” JA SEN HE SAAVAT. Sitten on eliitin palkka-armeija hampaisiin asti aseistettuna alistamassa nenän nyrpistys vahvimpana aseenaan olevaa, huippueliitin ulkopuoliset kattavaa, sateenvarjoihin piiloutuvaa alaluokkaa. HONG-KONG

 3. Terroristien maahantuonnilla pyritään Ruotsin malliin – pauketta kaduille ja haudankaivajille töitä. SITTEN TERRORISMI TEKOSYYNÄ TAKAVARIKOIDAAN KANTAVÄESTONKIN YKSITYISASEET. Tulivoimasta Globalisti-Eliitille monopoli. Ulkopuolisten alistus ja orjuutus kommunismiin helpoksi

 4. Asekätkentä 2.0 – ensimmäiset valmistelut on tehty ja täydet suunnitelmat ovat valmiina – kyky nopeaan toteutukseen on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *