Katselin TYY:n eli Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokousta. Yllätyin suuresti kokouksen sisällöstä. Asialistalla oli TYY:n linjapaperi ja keskustelu paperista venyikin monien tuntien mittaiseksi.

Ensimmäiset sydämen tykytykset ja keskustelun kiivastuminen tulivat noin tunnin kohdalla, kun edustajiston Vihreä vasemmisto -ryhmä esitti muutosesityksessään TYY:n julistautumista feministiseksi. Argumentit olivat luokkaa junttaus, jossa pyrittiin antamaan harhaanjohtava kuva käsitteen sisällöstä sekä kehotettiin esitykseen kriittisesti suhtautuvia tulemaan historian oikealle puolelle. Ilmiö ei sinänsä ole uusi, sillä tämä aalto on pyyhkäissyt suomalaisen järjestökentän yli jo aikaisemmin. Pian edustajiston kokousta hämmästeltiinkin jo Twitterissä ja moraaliposeeraajat olivat ensimmäisenä toteamassa kuinka heidän yhdistyksensä/järjestönsä/ylioppilaskuntansa on julistautunut jo feministiseksi. Kun enää junttauskaan ei auttanut, kävivät muutosesityksen puolustajat kokouksen puheenjohtajan kimppuun taivastelemalla, kuinka kokouksen puheenjohtaja voi ottaa asiaan kantaa. Olennainen kysymys on kuitenkin, että miksi yhdenkään ylioppilaskunnan pitäisi julistautua feministiseksi ja omaksua näin poliittinen aate toimintansa keskiöön?

Pian keskustelu kääntyi sukupuolten moninaisuuden tunnustamiseen. Surulliseksi keskustelun teki se, että kokouksessa perinteistä ihmiskuvaa oli puolustamassa käytännössä vain yksi ihminen, joka leimattiin lopulta transfobiseksi ja ihmisvastaiseksi. Keskustelun jälkeen TYY päätyi tunnustamaan sukupuolten moninaisuutta.

Tarkoitukseni ei suinkaan ole esittää ylioppilaskunnissa pesivää kulttuurimarxismia uutena ilmiönä, vaan nostaa jälleen keskusteluun paljon puhuttu pakkojäsenyys. On käsittämätöntä, että me konservatiiviset opiskelijat emme vain joudu olemaan tällaisten yhdistysten jäseniä, vaan myös rahoittamaan niiden toimintaa. Toimintaa, joka on täysin ristiriidassa sen kanssa mihin uskomme ja miten ajattelemme. Samalla huomiolla voidaan perustella ylioppilaskuntien vasemmistolaisuutta. Miksi avoimesti vasemmistolaiset toimijat eivät koe tätä perustuslain vastaista pakkojäsenyyttä ongelmana?

3 kommenttia

 1. Turun laman takana älymystöpula. Turun demarivaltuutettu-vihjailee-facebookissa-donald-trumpin-myrkyttamisesta-syanidilla-puoluesihteeri-vahattelee-somessa-tapahtuu-niin-paljon/
  eli Mari-Elina Koivusalo ehdottaa USA:n presidentille DJT syanidimyrkytystä. Aikooko kenties ulkomaankauppaministeriksi? Onneksi manner-Euroopan 47 000 ja brittien 25 000 USA:n joukkojen vahvistukseksi saapunutta sotilasta ottavat mahdollisuuden kuulustella Mari-Elina Koivusaloa, kunhan Saksan suursoppa on selvitetty 🙂

 2. Hallituksen, median ja terveysmafiamme trollit luulevat ottavamme noidanpataansa sotkemansa elohopea-, alumiini-, formaldehydi-, nanopartikkeli-, 5G-nanorobotti- ja RFID-yksilöinti ja paikannuslastujen soppansa mausteena abortoitujen sikiöiden ja eläinten soluja lukuisten sairauksien viruksineen rokotteena turhan mediapaniikin seurauksena. Anteliaina annamme koko sopan heidän omiin suoniinsa pistettäväksi – saa ja on kohteliasta ottaa lisää. Meille riittää vapaus ja päätämme nyt ja aina omasta kehostamme 🙂
  https://youtu.be/6lBpp08C6qQ Liberty !!

 3. Hyvät maamme selkärangan muodostajat ja kesän 2020 pelastajat, urheilun, musiikin, uskonnon yms harrastajat. Jos perustuslain ja lääketieteen vastainen terveiden karanteeni haittaa teitä.. En kehoita mutta teoriassa joku voisi tulla ajatelleeksi tulostaa isonnetulla kirjasinkoolla muutamat kohdat isänmaamme perustuslaista. Joku, jollain muulla maapallolla, saattaisi korostustussia tai tiedoston kirjasintyyppiä muuttaen korostaa vielä avainsanat. Entä jos joku teoriassa teippaisi paperit näyteikkunaan, rekan takasivuikkunaan jos turvallista ja sallittua, taksit tietävät itse jos ja mihin saa turvallisuutta vaarantamatta teipata, liikkeen oveen, ilmoitustaululle jne. Ehkä jotkut ohikulkijat saattaisivat kiinnittää huomiota moninkertaiseen perustuslain rikkomiseen teoriassa luottamusta nauttivien teoriassa etuamme ajavien taholta. Monella eri nimellä ja monesta erityyppisestä äänitorvesta ilmestyvä Pravdamme ei tätä sivuasiaa ole vielä hoksannut. Alla on vain yksi sattumalta esiin pongahtanut linkki, lyhyt ja selkeä, perustuslaki. joku voisi pitää tärkeänä, että minkään lain ei saa olla ristiriidassa perustuslain kanssa (perustuslaki kumoaa/mitätöi sellaiset lait jos niitä on). Terveiden karanteeni vaikuttaa rikkovan ainakin seuraavat perustuslain kohdat:
  2. Perusoikeudet
  a) ”..ihmiset saavat kokoontua ilman lupaa” : rikottu
  b) ”.. saavat liikkua maassa vapaasti” : rikottu
  6. Hallitus eli valtioneuvosto
  a) ”Valtion on edistettävä työllisyyttä.. ” : rikottu
  b) ”pyrittävä järjestämään jokaiselle työtä.” : rikottu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *