Hallitus osoitti tuhlailevan luonteensa jo alkumetreillä. 250 ihmistä istui kolme viikkoa Säätytalolla, siitä seurasi valtava lasku, 600 000 €. Varoja oli varattu neuvotteluihin vain 180 000 €. Hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan lasku pistää miettimään, mitä voitaisiin tehdä tehokkaammin.

Vielä Säätytalolla prosessia kehuttiin vuolain sanoin. ” Ilmiöpohjainen neuvottelu antoi mahdollisuuden uuteen innovointiin, eikä sitä ollut alkuun jarruttamassa rahoitusraami” kertoi hallituspuolueen kansanedustaja Raimo Piirainen.

Rahoitusraami on siitä lähtien puuttunut koko hallituksen työskentelystä ja ilmiömäinen oli ainakin hallitusneuvotteluiden hinta, 600 000 €. Harvasta haaveilusta saa tuollaisen hintalapun varsinkin kun 11 miljardin ilmiökasasta lopuksi toteutukseen päätyi karsittuna 1,2 miljardia pysyviä menoja. Sekin velkarahalla. Toimittaja Haapala kysyi Twitterissä mihin tämä summa on käytetty “kaviaariinko vai mustalaisorkesteriin?”

Haaveista näyttää toteutuneen ainakin virkamieskunnan ilmiömäinen kasvu. Ministereiden ja heidän valtiosihteeriensä ja erityisavustajiensa palkkausmenot kasvoivat ensi vuonna peräti 77 prosenttia 11,5 miljoonaan euroon. Rahoja menee lisää 5 miljoonaa euroa. Erityisavustajille maksetaan 4 500–7 900 euroa kuukaudessa. Rinteen poliittinen valtiosihteeri Raimo Luoman kuukausipalkka on jopa 12 780 euroa.

Antti Rinteen hallituksen 19 ministerillä on kaikkiaan 82 avustajaa, joista on puolueista 33. ammattiliitoista 11.  ja pudonneita edustajia 4. Suurin osa avustajista on puoluetoimiston kasvatteja, nuoriso- ja piirijärjestöjen entisiä puheenjohtajia ja muuta poliittista rälssiä.

Rinne on luvannut, että hallitus ei säästä yhtään mistään vaan menot katetaan velkarahalla ja työllisyyden kasvulla. Vielä ennen vaaleja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi epäillen, että työllisyyden kasvu on kuin ”taikaseinä”, jonka varaan ei yksinomaan pitäisi rakentaa.

Talouskasvun hidastuessa myös työllisyyden kasvu tulee valtiovarainministeriön arvioiden mukaan hidastumaan. Nyt näyttää siltä, että taikaseinä on ilmiömäisen hallituksen ainoa toivo, joka kaatuu kuin korttitalo, mikäli synkkenevän talouden pahat enteet käyvät toteen. Hallituksen ilmiömäisestä haaveilusta me kaikki saamme maksaa.

3 kommenttia

  1. Kyllä on surullista nähdä ja kuulla tätä tuumailua. Rinne ei varmaan ole koskaan ollut taloudellisesti tulosvastuullisessa työssä, eikä köyhä, kun asenteet ovat tuollaiset. Ay.liikkeen leivissä oli muilta kerättyä rahaa, millä eleli leveästi muiden piikkiin. Kun on itse ollut joskus köyhä, sitä säästää myös muiden varoja, myös valtion. Saa nähdä minkälaisen katastrofin Rinne jättää perinnöksi ja suurin vahinko on jo tapahtunut siinä, että jälleen Suomen kansalle on uskoteltu se, ettei mistään tarvitse säästää.

  2. Ne tuhlaa kenellä on varaa. Minäkin kysyin naapurin kaverilta että saanhan ostaa uuden auton itselleni hänen piikkiinsä saaannhan, en saanut noh ette tekään saa tyhlata tolkuttomasti minun verorahoja. Toisaalta olen monesti sanonut että ois kiva kos korvamerkata osan verorahoista ,tulis meinaan parempi mieli.

  3. Ei mitään häpyä eikä tolkkua.!
    Tämä hallitus ei nauti minun luottamustani juurikaan yhtään mistään!
    Toivottavasti tämä hallitustaival päättyy pian .
    Sen lisäksi toivoisin , että terve järki saisi palata suomen kansaan, että se osaisi valita terveen järjen ja oikeasti vastuunsa tuntevat tuhoisista punavihreistä ideologioista ja illuusioista vapaat edustajat johtamaan maatamme , ennenkuin näiden täystuhojen aiheuttama korjausvelka kasvaa niin suureksi ettei sitä kykene enää korjaamaan mikään uusi tervekään hallitus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *