Itsenäisyyspäivän paikka 6.12. korostaa Suomen parlamentaarista hallintoa. Tuolloin vuonna 1917 eduskunta hyväksyi Svinhufvudin itsenäisyyssenaatin antaman itsenäisyysjulistuksen. Suomessa ei siis itsenäisyyspäivä ole sodan tai taistelun, kuninkaan syntymän tai kuoleman päivä vaan päivä, jolloin parlamentti uskaltautui eroon emämaa Venäjästä.

Tuolloin porvarilliset puolueet äänestivät kyseisen esityksen puolesta sosiaalidemokraattien vastustaessa esitystä. SDP olisi halunnut neuvotella aiheesta Neuvosto-Venäjän kanssa. Tällä pyrittiin ostamaan aikaa ja jarruttamaan itsenäistymistä. Hetkeä aikaisemmin oli Stalin käynyt Suomessa sosiaalidemokraattien puoluekokouksessa yllyttämässä puoluetta kapinaan. Vallankumouskapina puhkesikin sitten vuoden 1918 tammikuussa. 

Itsenäisyyden ensimmäinen vuosi oli verinen. Molemmat osapuolet syyllistyivät käsittämättömiin julmuuksiin, mikä on sisällissotien tunnuspiirre. Oma isopappani Maanselän Mooses taisteli valkoisten joukoissa sekä Tampereella että Mäntyharjun taisteluissa. Kuitenkin Suomen sisällissota oli luonteeltaan punakapina, jossa laillinen järjestys ja äänestäjien tahto pyrittiin sivuuttamaan tarttumalla aseisiin. Jos Suomen sisällissotaa verrataan vaikkapa Espanjan sisällissotaan niin tilanne oli päinvastainen. Siellä kenraalit pyrkivät kumoamaan äänestäjien tahdon kaappaamalla vallan.

Kuten Espanjan sisällissotaan niin Suomenkin taisteluihin sekaantuivat ulkovallat. Suomen punaiset pyrkivät hyödyntämään vallankumouksellisen Venäjän aseistusta sekä eliittijoukkoja. Pietarista lähti Suomea valloittamaan mm. latvialaisia tarkka-ampujia, bolsevikkeja panssarijunilla, jotka torjuttiin Mäntyharjun taisteluissa. Bolsevikkihallitus teki sotilaallisen invaasion Suomeen, vaikka oli itsenäisyyden tunnustanut pari kuukautta aikaisemmin. Suomen valkoinen osapuoli taas haki turvaa Saksasta. Onneksi Saksan ja Venäjän rauha esti venäläisten joukkojen laajamittaisen käytön Suomen valkoisia vastaan maaliskuun jälkeen.

Kansan äänestämän hallituksen piti saada punakapina kukistettua. Tästä syystä on aivan oikein puhua edelleenkin Vapaussodasta, jossa järjestysvaltaa pitivät laillisesti äänestetty eduskunta ja sen joukot. Vapaussota muutui suomettumisen myötä sisällissodaksi ja sodan todellinen luonne hämärtyi. Sota oli sisällissotaa raakuuksiltaan ja siinä mielessä että veli taisteli veljeä vastaan, mutta vapaussota oli kyseessä koska punakapinalliset pyrkivät kaatamaan laillisen järjestyksen ja toisaalta bolsevistinen Venäjä pyrki saamaan Suomen takaisin hallintaansa. Nämä molemmat pyrkimykset estettiin ja Suomesta tuli itsenäinen kansakunta. Bolsevistinen Venäjä ei jättänyt Suomea rauhaan vaan talvisota oli eräänlaista Vapaussodan jatkosotaa, jossa Venäjä hamusi menettämiään alueita.

Kansallisen eheyden vuoksi oli itsenäisyyden alkuvuosina tarpeen korostaa parlamentaarista järjestystä. Tästä syystä oli luonnollista, että Edistyspuolueen J. H. Vennolan johtama hallitus päätti 20.11.1919, että Suomen itsenäisyyspäivä on 6. joulukuuta. Parlamentaarisen järjetyksen korostaminen on edelleen tarpeen. Sen viime viikkojen tapahtumat ovat osoittaneet. Eduskunta on se, joka tässä maassa päättää ja sille hallituksen sekä muiden voimien tulee olla alisteinen.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! 

6 kommenttia

 1. Kiitos hyvästä artikkelista. Seuraavassa selkea perustelu miksi yksityisaseet tarvitaan takaamaan, ettei hallitus pääse ajautumaan diktaattorimaiseen valtasokeuteen kääntyen kansalaisten etua vastaan
  https://youtu.be/g2XzbANfTEU?t=54

 2. Sananvapautta, maiden itsenäisyyden ja rajojen kunnioitusta ajava, sekä globaalia maailmanhallitusta hiilivalheineen ja hiiliveroineen vastustava, rehellisille faktoille tulevaisuutta rakentava, valtamediavalheiden vihollinen Donald J Trump on joutunut viikossa 4:n ja yhteensä ainakin 25 murhayrityksen kohteeksi. Ei ole tainnut ylittää uutiskynnystä Suomen sananvapauden vastaisessa, Lucifer-salaseurojen eliitille hiilivalheella lain yläpuolista maailmanhallitusta ja muille kommunismin alaluokkaa ajavassa valtamediassa.
  https://www.youtube.com/watch?v=bTkT1wEC95M B2T

 3. Trumpetti kuten koko Yhdysvallat kuuluu samaan jesuiittojen globalistisätkynukketeatterikerhoon.
  Suomen itsenäisyys oli ja meni Eurostoliittoon liityttäessä.
  Lähdettiin Karhua pakoon tuli Iso Susi ellei montakin vastaan.
  Liittoutumattomuus olisi ollut kova sana.
  Nyt teatteria pyörittää pieni katollinen jesuiittanoitapiiri. EUrosvoliiton presidenttikin on heidän valitsema.
  Vai onko joku saanut äänestää EU presidenttiä?
  Johdonmukaista näyttää olevan entisten uskonpuhdistusten jälkeisten paavin vallan protestanttisten vastustajamaiden eliminointi ja murskaus.
  Rahojen lypsy,taloudellinen murtaminen kaikin tuhansien juonien mestarin tavoin.
  Investointitukia käyttämällä tuotannon siirto esim.puolaan tai itä-eurooppaan, kansanvaihto allahisaatiolla ym.
  Ranska, Saksa, Britannia ja esim.pohjoismaat etunenässä poljettavana.
  Massiivinen jalostettu inkvisitio. Kerettiläisyyden kriminalisointi lainsäädännössämme.Tapaus Räsänen mm.
  Mitä tekevät kristityt? Menevät kieli pitkällä ekumeniaan(katollisen eksytyksen murskattavaksi) ja hävittävät viimeisetkin rippeet Kristuksen meille antamasta elämän suolasta.
  Hajota ja hallitse.
  Vatican, Washington,London.
  Noituuden kolmio joka eksyttää.
  Tätä kolmiomerkkiä hetkellinen eliittiä leikkivä eksytyslauma viljelee kuvin, käsin ja symbolein.
  Velkaorjuus,köyhtyminen ja sekasorto on suomen osana.
  Apua ei tule idästä eikä lännestä vaan Herraltamme.
  Se on nähty aina tiukan paikan tullen kansamme historiassa.

  1. Hyvä analyysi ISASKARilta. Vahvistan kuitenkin että Trumpettilaiset ovat irrottamassa, elleivät jo irrottaneet, USA:n Lusimusta ja mustaa aurinkoa palvovan HattiWattiKaanin ja Lusimusta palvovan keskustalontoon kaupunkivaltioiden historiallisesta mutta suppeasti tunnetusta vallasta. Maailmaa muualla johtanee edelleen vahvimpana (oman ilmoituksensa mukaan) Faaraoiden verijälkeläisten P2 vapaapuuharit. Ja P2 pomotttaa sekä valkoista Paavoa eli Franssua, mustaa Paavoa (joka vuorostaan pomottaa jessusiittoja) sekä klopaalia mahviiaa lopullisena tavoitteena maailmanvalta. Toiseksi vahvin lienee saarivaltiota syystä tai toisesta pomottava kruunuhattuinen suku skottilaisen vapaapuuharihaaransa kanssa jonka tavoite lienee myös brittien johtama maailman imperiumi. Yleistä hyvää tavoitteleva Gnostinen Illuminati (ei se sukujen veriperimään perustuva Illuminaati) on ehkä kolmas mahti (?) – tavoittelee maailman hyvinvointia siten että maailman huiput ohjaisivat yhdessä kukin taho oman asiantuntemuksensa osalta tulevaisuuden suunnittelua nälän, köyhyyden yms pulan poistamiseksi ja puhdistaakseen meret, metsittääkseen aavikkoja yms. Trumppilaiset ja gnostiset ovat maailman vapauden ja hyvinvoinnin toivo.

 4. Kuvaavaa on tämä nykyinen vasemmisto-globalisti velkatuhodesanttihallitus ja vähemmistön äänillä.
  Ns. Oikeistolla olisi selkeä määräenemmistö äänestäjiltä.
  Nyt valkattiin Suomen kansalle mahdollisimman tuhoisat päättäjät.
  Vastuullisuudesta seuraa maassamme rangaistus ja vastuuttomuudesta palkitaan. Sosiaalituki-verotusjärjestelmämme on hyvä esimerkki tästä.
  Tätäkö kutsutaan oikeusvaltioperiaatteeksi?
  Lisääntyvien velkojen kautta
  imuroitavat velkakorkorahat varmistavat että viimeisiltä töissä käyviltä idioottihölmöiltä kaivetaan veroilla silmätkin päästä.
  Sosiaalitukiloisijoille mikään ei maksa mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *