Helsinkiläisessä alakoulussa joulujuhlan sijaan pidettiin kulttuurijuhla, jossa tiernapojat saivat vahvan kilpailijan. Kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo twiitissään, että juhlan uskonnollinen kertomus oli Muhammedin nousu temppelivuorelta ylös taivaaseen. Aihetta käsiteltiin myös YLE radion Ykkösessä, jossa Räsänen kertoo, että viesti hänelle tuli ”kristityiltä vanhemmilta, että oli aika järkyttävää, ettei Jeesuksen syntymistä edes mainittu siellä.”

Joulun sanoman korvaaminen ei ole historiassa mitenkään poikkeuksellista. Neuvostoliitossa joulu korvattiin vuoden 1917 vallankumouksen jälkeen komsomolilla, kommunistinuorten juhlalla. Bolshevikkien johto havaitsi että teennäinen juhla ei oikein ottanut tuulta purjeisiinsa ja vuoteen 1928 mennessä Neuvostoliitto kielsi joulun kokonaan. 25. joulukuuta oli Neuvostoliitossa normaali työpäivä.

Stalin päätti kuitenkin vuonna 1935 tuoda takaisin joulupuun, Yolkan takaisin joulun juhlintaan. Puuta voitaisiin käyttää maallisen uuden vuoden juhlinnassa. Puu symboloi Neuvostoliiton lasten onnellisuutta ja vaurautta. Betlehemin tähden korvasi puuhun ripustettu punainen tähti, neuvostotähti. Joulupukin virkaa toimitti pakkasukko ja uuden vuoden juhlasta tuli joulua korvaava juhlapäivä. Vaikka joulu palautettiin kommunismin kaatumisen jälkeen vuonna 1991, edelleen pakkasukon ja uudenvuoden juhlinta on joulua suuremmassa roolissa Venäjällä.

Nyt kun opetusministeri Li Andersson on vauhdilla poistamassa kouluista oman uskonnonopetuksen ja korvaamassa sen elämänkatsomustiedolla, ei tulevaisuudessa oppilailla välttämättä ole mitään käsitystä joulun todellisesta sanomasta. Tiernapoikien laulukuvaelmaan on tulossa enemmänkin tietäjiä itäisiltä mailta. Muhammedin taivaaseen nousu voi toimia aivan hyvin Jeesuksen syntymän korvikkeena. Legendan mukaan Muhammed nousi enkeli Gabrielin kanssa taivaaseen temppelivuorelta, mihin perustuu Jerusalemin asema islamin pyhänä kaupunkina.

6 kommenttia

  1. Tämä on tosi kamalaa! Nyt olisi vanhempien toimittava. Ja kotona pidettävä huolta kristillisen perimätiedon jakamisesta. Ja Raamatut esiin.
    Hyvä Jumala, armahda ja auta meitä!

  2. Ei tuollainen mene todellisuudessa suomalaisen päähän!

  3. Osoittautui siis virhetulkinnaksi!

  4. Lapsille ei saa minkään kasvatuspsykologian mukaan valehdella. Muhammed ei koskaan ole noussut taivaaseen. Muhammed on ollut maustekauppias, joka käytti hyväkseen vanhaa naista, jolta hän sai rahat yritykselleen. Muhammed eli 600 luvulla . Hänen oppilaansa pyrkivät paratiisiin, joka on lähinnä miehiä varten. Islam on kohtalonuskoa, jossa on ennaltamääräämisoppi, johon uskovien tulee alistua. Islam on lakiuskonto, jossa pelastus tapahtuu sääntöjen noudattamisen seurauksena -tai ei.

  5. Missä logiikka? Jos kerran ministeri Andersson haluaa uskonnon pois kouluista. Ruotsin malliako tänne tyrkitään väkisin? Opetusministeri vaihtoon, kiitos.

  6. Nyt taitaa olla johdossa nuoria, joilta on jäänyt saamatta kotoa tai koulussa tietoa kristinuskon -opin tärkeistä, keskeisistä kohdista. Se ei ole satua, kuten eräät väittävät. Se on pelastava usko , Jeesukseen. Se tarkoittaa, että uskovan ei tarvitse joutua kuoltuaan Helvettiin, koska Jeesus kuoli ristilla kaikkien syntisten takia.Ihmisten joukossa ei ole ketään syynitöntä, joten esim. Jumalan kymmenen käskyä olisi jokaisen tunnettava. Kun nuo opetetaan jo lapselle, niin on vankka tuki maailman houkutuksia vastaan ja välttyy pahemmilta kompuroinnilta. On hyvä muistaa, että “avuksesi huuda minua(Jeesusta) hädän päivänä, niin minä tahdon AUTTAA sinua ja sinun pitää kunnioittamaan minua”. Ei meitä vie Taivaaseen kukaan eikä mikään muu, kuin henkilökohtainen usko Jeesukseen. Se on jokaiselle mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *