Viime torstaina kansalaistottelemattomuuteen kehoittanut Elokapina-aktivistiryhmä pyrki estämään risteilyaluksen lähdön Hernesaaren satamasta melomalla sen edessä kajakeilla. Elokapina-liike käynnisti viime perjantaina kansalaistottelemattomuuteen kannustavan Hätähuutoviikon. Kansalaistottelemattomuus on toimintaa, jossa voidaan rikkoa jotakin epäoikeudenmukaisena pidettyä lakia tai kieltäydytään noudattamasta sitä.

Luonnonsuojelu on muuttunut ilmastohysteriaksi, jossa parhaimmillaan epätasapainoiset nuoret pääsevät kokeilemaan rajojaan vastustaessaan valtaapitäviä. Pahimmillaan fanaattisuus voi kääntyä luotoa vastaan ja seurauksena voi olla jopa ympäristökatastrofi tai eläinten ajattelematon vahingoittaminen. Silloin toiminta likaa koko ympäristöaatteen.

Hyvänä esimerkkinä ovat takavuosien kettutyttöjen iskut minkkitarhoille. Mihin aktivistit luulivat minkkien päätyvän? Uivatko he takaisin Atlantin poikki Amerikkaan suurille järville? Kyllä ne menevät Suomen luontoon tappamaan vesilintuja ja pikkunisäkkäitä. Minkit tuhoavat lintujen pesiä ja vaikuttavat paikallisesti lintumääriin, jopa linnuston lajirunsauteen.

Minkki on tehokas saalistaja, sen tappaminen luonnossa on riistanhoidollisesti ja luonnonsuojelun kannalta tärkeää työtä. Turkiseläimen “vapauttaminen” häkistä on muiden kuolema. Tapa luonnossa nähty “vapautettu” mikki niin suojelet Suomen luontoa.

“Ilman merkittäviä muutoksia taloudessa, politiikassa, ruoantuotannossa ja yhteiskunnallisessa infrastruktuurissa, ihmistä uhkaa sukupuutto” -Elokapina.

Ilmastohysteriaa ylläpitäviä nuoria yhdistää heidän post-marxilainen taustansa. He ajattelevat, että saastuttamisen on markkinatalouden seuraus. Kannattaa käydä katsomassa missä kunnossa Neuvostoliiton järvet, joet ja metsät olivat sosialismin jäljiltä. Nyt vasta niitä on herätty parantamaan. Yhtä pahaan kuntoon luonto jäi kaikissa sosialistisissa paratiiseissa. Vaikka sosialismi kaatui vuosikymmeniä sitten, on näissä maissa edelleen ilmanlaatu erittäin heikko (PM-2,5 pienhiukkasilla mitattuna), vahvasti vaikuttaa siltä, että markkinatalousjärjestelmä on sosialismia parempi ympäristön kannalta. Tämä on vain yksi konkreettinen mittari. Tšernobylin naapurit, Araljärven kalastajat ja Krakovan happosadetta kärsivät patsaat voivat tarvittaessa kertoa sosialismin ympäristöteoista enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *