Tänään tulee 30 vuotta Berliinin muurin kaatumisesta. Vaikka muuri on jo kaatunut se elää edelleen valtion virastoissa. DDR:ssä korvattiin kaikki uskonnollinen. Rippukoulu sai uskonnottoman vastineen ”Jugendweihen” vuonna 1954. Aluksi se oli vapaaehtoinen, mutta myöhemmin pakollinen. Jo vuonna 1959 siihen osallistui arviolta 80 prosenttia DDR:n 14-vuotiaista nuorista. Itäisen Saksan kirkot murentuivat lyhyessä ajassa hyvin pienen vähemmistön kirkoiksi. Esimerkiksi Wittenbergin kaupungissa, jossa reformaatio sai vuonna 1517 alkunsa, evankeliseen kirkkoon kuuluu noin 14 prosenttia kaupungin väestöstä.  

Ruotsin KD:n puheenjohtaja Ebba Busch Thor kertoi puoluekokouksessa taistelevansa pitääkseen kansallislaulun, Raamatun ja virsien perinnön kouluissa. Hänen mukaansa Ruotsin Kouluvirasto suunnittelee niiden merkityksen vähentämistä uudessa opetussuunnitelmassa.

– On aika nostaa luuri ja soittaa Ruotsin Kouluvirastolle, että Berliinin muuri on kaatunut. Siellä DDR näyttää elävän, hän sanoi puoluekokouksessa Uumajassa.

Aivan samaa taistelua käydään myös Suomessa. Apulaisoikeusasiamies kaventaa positiivista uskonnonvapautta linjaamalla, ettei kirkoissa saa pitää joulujuhlia. Näin vaikka perustuslakivaliokunta on linjannut, että kristilliset juhlat ovat osa suomalaista kulttuuritraditiota, eivätkä yksittäiset enkelitaivaat tai joulukuvaelmat sinällään tee tilaisuuudesta uskonnon harjoittamista. Olisi erikoista, jos jokin yksittäinen tila kirkko, sen tekisi. Jo arkkitehtuurin, historian ja oman maan perinteen vuoksi kirkkoihin tulisi tutustua nykyistä useammin. Tavoitteena on ilmeisesti vieraannuttaa suomalaiset lapset kirkoista ja kristillisestä kulttuuriperimästä.

Toinen piirre DDR:n elämisestä on ylin syyttäjälaitos. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen päätti alkuviikosta määrätä esitutkinnan Räsäsen kirjoituksesta, jonka Luther-säätiö julkaisi 15 vuotta sitten. Samaan aikaan ei kuitenkaan oikeata rasismia pidetä minään, kuten Vihreiden kansanedustaja Pirkka Pekka Peteliuksin vähemmistöjä solvaavia videoita, jotka YLE on ottanut levitykseensä.

Virkamiesten uskontokielteisyys kertoo siitä, että edelleen DDR elää ja voi hyvin valtion virastoissa.

6 kommenttia

 1. Kohtaanto ongelma poistuu julkisen hallinnonalan purkamisella.

 2. Onko tämä Venäjän agenda tehdä suomalaisista lampaita?

  1. Herätys! Venäjä ei ole enään olllut hetkeen kommunistinen NL. Putin kunnioittaa kotia (heteroperhe ja lapsia), uskonto (ortodoksinen) ja isänmaa (ei globalismi), toisin kuin Suomen mahdollisesti joskus historiassa hieman oikeistoon vivahtaneet muka-oikeistopuolueet, jotka nyt avoimesti ajavat globalismia jättäen sen sisältämän “kommunismi muille” tavoitteen mainitsematta. Putin heitti ulkomaiset keskuspankkiirit ulos, kun taas Suomi jatkaa heille velkaantumista nöyränä orjana. Ei Venäjä mun ihanne ole nyt eikä koskaan ennen, mutta se on 100 x parempi kuin valtamedia on aivopessyt enemmistön uskomaan. Suomen globalistit ovat suurempi sisäinen uhka kuin Venäjä on ulkoinen uhka. Sekä Trump että Putin ovat globalismin vihollisia – toisten rajoja kunnioitetaan ja maat saavat ja pitääkin olla erilaisia. Jos kansat sekoitetaan ja tasapäistetään ei matkailukaan enään avarra.

   1. Ymmärsit minut ilmeisemmin väärin? Ihmettelen vain, miksi kristittyjä yritetään Suomessa vaientaa, miksi ei arvosteta kristillistä arvopohjaa muun Euroopan tavoin, Suomesta yritetään tehdä ateistista?
    Kaiken päälle raskas ja kansalaisen näkökulmasta katsottuna toimimaton virkamieshallinto.
    Päinvastoin, olen harkinnut poismuuttoa Suomesta. Hyvää joulua.

 3. DDR elää ja kasvaa hyvin Suomessa julkisella puolella. Puuhastelevat jotain muuta kuin tärkeiden ydinongelmien suoraviivaista ratkaisemista. Työllistävät itse itseään keskittymällä pikkuasioihin ja bookkaamalla itselleen paljon jutusteluohjelmaa, jossa ei tärkeät asiat etene, mutta raportteja kirjoitetaan vaikkei niitä lueta. Jos oikeasti tarvitset apua, se kuuluu usein tuntemattomalle kollegalle, joka ei sitten kysyessä olekaan se oikea henkilö…tulee vanha itä-Eurooppa mieleen – pienen asiaan tarvitaan 5 kollegaa. Eikä kukaan ole itse vastuussa työnsä seurauksista tai tuloksista.

 4. Itseäni pistää eniten vihaksi kristittyjen omatoiminen hölmöys, sokeus ja idioottimaisuus uskonpuhdistuksen ja protestanttisen uskomme ja maamme murskaamisessa.
  Tarkoitan vaikkapa Ekumeniaa,Rooman ovelaa noituuden taikaa protestanttisuuden nujertamisessa.
  Kansamme rappio alkoi liberalismin syöttämisellä luterilaiseen papistoon.
  Sama ajetaan nyt vapaisiin suuntiin ekumenian avulla. Onko tuttua?
  Siellä ollaan ekumeenisessa yhteydessä inkvisisiittorien kanssa ja kehutaan miten ollaan yhtä ja samaa ihanaa perhettä?
  Tutustukaa hyvät ihmiset mitä tarkoittaa inkvisitio.
  Tutustukaa jesuiittavalaan.
  Näette mistä on kyse Roomassa ja sen sielussa.
  Eurostoliitto, Natsi-saksa, marxismi kaikki lähtöisin samasta lähteestä.
  Raamattu kertoo miten kuolinhaavan saanut peto virkoaa kuolinhaavastaan ja kaikki ihmettelevät tätä.
  Suomessa ainakin ollaan ymmärtämättömiä näkemään että pedon 500-vuotinen kuolinhaava oli juurikin uskonpuhdistus.
  Miksi Raamatussa kehoitetaan lähtemään pois Babylonista.
  Ettette tulisi osalliseksi sen kauheuksista!

  Eurostoliiton varainsiirto ja väestönvaihtokin on läpeensä kiero operaatio entisten protestanttimaiden murskaamiseksi.
  Rahat ja nykyään runsaasti myös tuotanto, työpaikat siirretään protestanttimailta katollisiin maihin. Investointituet ovat jättiläismäisiä.
  Puola nyt vaikka käytännön esimerkkinä.
  Haittamaahanmuutto annetaan vain ja ainoastaan suurimmille maksajille eli entisille protestanttimaille.
  Tutustukaa tähänkin omatoimisesti.
  Hajota ja hallitse on vanha Rooman hallinta-sotataktiikka.
  Kansanvaihto/haittamaahanmuutto on tähänkin vain oiva apukeino.
  Sitten Euroopan Unionista puhutaan jonain rauhantuojana.
  Sisällissodat luodaan omilla varoillamme omiin maihimme omaksi tuhoksemme ja hölmöläiset sanovat tähänkin kukkahatut päässä aamenta.

  Sananvapauskin alkaa olla maassamme DDR tasolla.
  Stasi listat ovat piilossa Supon kaapissa ja salattuja mutta Päivimme on jo roviolla Raamatun sanan julistamisesta.
  Jan Hus, John Wycliffe, Jean Calvin, Martti Luther tuttua on.
  Rooman noita se siellä kalistelee.
  Älkää yllättykö!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *