Abdirahim ”Husu” Hussein jäi kiinni valheesta. En käsittele tuon tapauksen yksityiskohtia enempää, maassa makaavan potkijat hoitavat sen puolestani. Mielenkiintoisempi kysymys on, miksi Husu valehteli kokeneensa rasismia taksimatkalla?

Minulla ei ole syytä epäillä, etteikö Husu olisi kokenut elämässään rasismia. Hän on kokenut sitä varmasti paljon. Jokainen twitteriä seuraava voi todeta sen itse lukemalla Husuun liittyviä viestiketjuja. Husua voi verrata armottoman koulukiusaamisen uhriin. Kiusaamisen edessä henkilö tulee voimattomaksi ja saattaa päätyä harkitsemattomiin tekoihin. Uskon itse, että Husu niputti kokemansa syrjinnän yhteen vetävään tarinaan. Ongelma digiaikana syntyy siitä, että asiat on mahdollista tarkistaa. Tähän Husunkin kertomus lopulta tyssäsi.

Sosialidemokraateilla on ollut vastoinkäymisiä ulkomaalaistaustaisia poliitikkoja rekrytoidessaan. Lelu-Ramin lelusalakuljetus osoittautui huijaukseksi. Rauhan-Taee taas syyllistyi pahimman luokan antisemitismiin, jonka perusteella Suomessa voitaisiin hakea jollekin järjestölle kieltoa. Husun synti on näihin verrattuna pienemmästä päästä. Mieleeni tulee aidosti, antaako SDP:n johto huonoa esimerkkiä ulkomaalaistaustaisille poliitikoilleen. Tarkoitus selvästikin pyhittää SDP:ssä keinot.

Valehtelua ei ole laissa kielletty. Me kaikki olemme valehdelleet ainakin joskus. Poliitikkojen väitetään valehtelevan koko ajan. Suomalainen vaalijärjestelmä itseasiassa ohjaa valehtelemaan. Ennen vaaleja voidaan luvata äänestäjille isoja, kalliita asioita. Hallitusneuvotteluissa ja viimeistään ensimmäistä budjettia laadittaessa nämä lupaukset kutistuvat kuin pyy maailmanlopun edellä. Mutta aina voi syyttää hallituskumppaneita lupausten vesittämisestä. ”Kyllä me olisimme, mutta kun nuo toiset….”. Ennen vaaleja muodostettavat koalitiot, joilla olisi valmiiksi rakennettu hallitusohjelma ennen vaaleja toisi politiikkaan kaivattua rehellisyyttä.

Minua harmittaa aidosti, kun henkilö, jolla on edellytykset päästä kansanedustajaksi tai vielä pidemmälle ministeriksi, pilaa mahdollisuutensa. Tai ainakin vaikeuttaa taivaltaan politiikan huipulle. Se on kova hinta ja rangaistus vaikuttamishaluiselle ihmiselle. Etenkin, kun henkilö on onnistuneesti murtanut useita lasikattoja matkallaan. Politiikassa tuomioistuimena toimivat äänestäjät.

Minä en ole vihainen Husulle tästä taksitarinasta. Se ei oikeastaan hetkauta minua millään tavalla. Kristillisiin arvoihin kuuluu anteeksianto. Tämä tapaus on hyvä tuon arvon harjoittelemiseen.

3 kommenttia

 1. Jan, hyvin kirjoitettu.
  Sisimpäsi ääni tuli ylitse muun.

  Ikivanha intiaanitaru kertoo vanhasta intiaanista, ja lapsenlapsesta, jolle ukki kertoi “Jokaisen ihmisen sisällä asuu paha susi ja pieni karitsa.
  Lapsi säikähti ja alkoi itkemään: “Ukki, susi syö sen karitsan”.
  “Ei syö, jos Sinä et ruoki sutta”.

  Lähetin tämän tarinan Husulle kolmisen viikkoa sitten. Hän kiitti saamastaan palautteesta.

  Toivon hänen nousevan ylös.
  Anteeksiantamus lopettaa suden ruokkimisen.

 2. Kaunista kristillistä ajattelua mutta myös täydellistä tietämättömyyttä vaiko välinpitämättömyyttä islamilaisista arvoista. Kannattaa ottaa selvää tuosta moraalin uupumisesta todenpuhumisen suhteen jo 1997 “Husun” syyttestä alaikäisenä tehtyyn pyörävarkauden yritykseen Turussa. Oikeuden pöytäkirjat lukemalla selviää miten “Husu” on sepitellyt aivan naurettavan tuntuisia valheita tapahtumasta, Löytyy googlettamalla kuten muitakin ilmitulleita samaan sapluunaan meneviä “1001 yön satujansa”! Aitoa katumista ei Raamatun Sanan mukaista…joka rikkomuksensa tunnustaa ja hylkää valitettavasti löydy joten valehtelukierre jatkuu. Tätä ei kannata ajatella rasismin vaan nuorena opitun tavan tähden. Kyllähän se kipeältä toki voi tuntua..mutta se aito katuminen on siinä synti/armahdus ( armo ) jutussa aina oltava. Sen opin tuntuu kyllä Kristillinen kirkkokin tyystin unohtaneen julistaessaan ns. “halpaa armoa” maailmaa syleillessään humanismissaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *